Hvordan måke fortau som ikke finnes?

DT tar opp skoleveisituasjonen til barna på Brandengen skole. Dette er et evinnelig tema lokalt og på tide media setter fokus på. Om vinteren er situasjonen horribel.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Fortauene rundt skolen brøytes kun unntaksvis og ungene må vandre midt i veibanen. Dette gjelder ikke bare rett rundt skolen, men hele Fjellsbyen og Frydenhaug området. Som beboer i området er jeg sjokkert over måkesituasjonen.

Biltrafikk

Foto: Microsoft

Men det er ikke særlig mye bedre uten snø. Flere strekk av skoleveien har rett og slett ikke fortau i det hele tatt. Dette gjelder blant annet Verven fra Spinnerigata til Wærnersgate. Andre steder er fortauene så smale at det ikke er plass til to møtende barn.
Det er altså ikke bare brøytemannskapets feil -de kan jo ikke måke fortau som ikke finnes.
Det lille som er av fortau benyttes ofte til gateparkering og her er det ingen som kontrollerer at parkeringsbestemmelsene overholdes.
Situasjonen er rett og slett uholdbar. Venstre var med på å vedta en gjennomgang av skoleveisituasjonen under budsjettforhandlingene før jul. Vi forventer nå at administrasjonen har et spesiellt fokus på situasjonen rundt Brandengen skole. Det er store gravearbeider i området og Kleivene er gravd helt opp, her kommer det ny asfalt til våren.
Venstre vil be om at man i dette området samtidig som man legger ny asfalt, etablerer universellt utformede fortau. Vi vil anbefale at det legges inn en fullstendig oppgradering av gang og sykkelveier i hele Frydenhaug, Fjellsbyen området i budsjett 2013 når skoleveisituasjonen er endelig kartlagt av administrasjonen.
Vi har ingen barn å miste!

Ståle Sørensen bystyre og fylkestingskandidat for Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**