Åsen må bevares!

I forbindelse med at planutvalget i forrige uke valgte å legge første utkast til reguleringsplan for “Del av Stamnesmarka øvre” ut til offentlig ettersyn, har representant Hanne Nora Nilssen fra Alstahaug Venstre skrevet et leserbrev. Les hele leserbrevet her

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Åsen må bevares!

I forrige uke vedtok planutvalget i Alstahaug å legge kommunalt forslag til områdereguleringsplan for ?Del av Stamnesmarka øvre? ut til offentlig ettersyn. Jeg snakker her om friområdet ovenfor kunstgressbanen, der blant annet lysløypa nå går. Dette ble vedtatt mot Venstres stemme.

Etter påtrykk fra private aktører, har dessverre den politiske ledelsen i Alstahaug kommune bestemt seg for å starte en reguleringsprosess for å gjøre et viktig friområde om til boligformål. I utkastet til reguleringsplan som foreligger, er det blant annet prosjektert inn 12 eneboligtomter, samt 2 områder for terrassebygg med til sammen 12 leiligheter. Dette i et område som i dag er svært verdifullt for turgåere, skoler og barnehager i området.

Alstahaug Venstre har programfestet bevaring av åsen som natur- og rekreasjonsområdet. Som lærer ved Sandnessjøen ungdomsskole har jeg også sett verdien av dette område som læringsarena for skolene og barnehagene i nærområdet. Det vil derfor være galt å sette hensynet til noen få private aktører framfor hensynet til alle de hundrede som i dag benytter området til friluftsformål, leik og læring. Sett i lys av at Alstahaug kommune har et langt større område som allerede er avsatt til boligformål (Høgåsen, 30 dekar), virker hele denne prosessen noe underlig på meg.

Hanne Nora Nilssen
Kommunestyrerepresentant for Alstahaug Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**