Hva er det som begrenser økt verdiskaping i Alvdalslandbruket? Og hvordan kan verdiskapingen økes? Er det aktuelt å:
o videreforedle mer av primærproduksjonen innenfor bygda og i regionen? Hva, hvordan, hvor mye? Og finnes det kapital?
o øke primærproduksjonen f.eks kjøtt og mjølk?
o øke antall beitende sau i utmark ytterligere?
o produsere nye produkter/tjenester fra landbruket
o dyrke mer jord? Hvor? Hva er potensialet? Og lønner det seg?
Hvilke muligheter finnes og som ikke er utnyttet
o innenfor jordbruket?
o innenfor skogbruket?
o innenfor utmarksnæringer?
o innenfor "fornøyelsesdyrehold" hund og hest og er dette landbruk?
Hva er de fem viktigste tiltakene kommunen kan gjøre for å utvikle landbruksnæringene i Alvdal?
Dersom kommunen skulle ta initiativ til et utviklingsprosjekt for økt verdiskaping hovedsaklig basert på lokale naturressurser hva kan og bør et slikt prosjekt inneholde? Mål? Midler? Varighet? Hvem kan/bør delta?
Andre momenter?
Noen tankekors:
o Hvorfor har vi bare én svinebesetning i Alvdal?
o Hvorfor selges det mjølkekvoter samtidig som det dyrkes jord?
o Hvorfor synes det å være større interesse for å investere i maskiner enn i bygninger og jord?
Møte vil vare til ca 2130