Flerbruk av skolene

Oppvekstgruppen til Sola Venstre ønsker at skolene skal bli nærmiljøsentra.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Skadberg skole er under oppføring og Sola Venstre ønsker at dette skolebygget skal kunne brukes store deler av døgnet. Det er viktig at de fleste rom tilrettelegges for å kunne brukes også utenom ordinær arbeidstid. Dette arbeidet er allerede godyt i gang. Sola Venstre mener at skolen vil få en sentral posisjon i nabolaget. Dette må utvikles videre slik at skolen blir et naturlig samlingssted for alle også utenom skoletiden.
Ved å skape et nærmiljøsentra av Skadberg skole, oppnår man at dette blir et positivt samlingssted. Det er også viktig at barn og ungdommer som faller utenfor ordinære fritidstilbud som idrett. kulturskole og arrangementer i kristen regi, vil få fritidstilbud knyttet til nye Skadberg skole. Det kan være fritidsgrupper hvor man vektlegger data, kunst og håndverk, matlaging eller andre ting som fenger barn og ungdommer som hittil ikke har funnet fritidstilbud som passer for dem.

Ved å la Skadberg skole bli et nærmiljøsentra, vil også lokale velforeninger og interesseorganisasjoner ha et tilholdssted og felles samlingspunkt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**