Nasjonalt senter for lærebøker og læremidler til Bakkenteigen

Ved Høgskolen i Vestfold har de flere professorer og dyktige personer som i hele sin karriere har jobbet med læreverk. Fram til år 2000 eksisterte godkjenningsordningen for læreverk, da den ble opphevet. På årsmøtet til Vestfold Venstre ble følgende uttalelse vedtatt vedrørende lærebøker og læremidler:

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Opprett nasjonalt senter for lærebøker og læremidler

Venstre i Vestfold vil ha et nasjonalt senter for lærebøker og læremidler ved Høgskolen i Vestfold. Senteret skal ha ansvar for formidling av kunnskap om kvaliteten i og bruken av lærebøker og læremidler.

Flere undersøkelser tyder på at kvaliteten i lærebøker og læremidler er blitt dårligere etter at godkjenningsordningen for læremidler ble opphevet i år 2000.

Venstre i Vestfold ønsker å stimulere til bedre læremidler gjennom et nasjonalt senter for utviklingsarbeid og informasjon. Et slikt senter vil kunne bidra til bedre kvalitet i opplæring på alle trinn i utdanningssystemet.

Det drives i dag forsknings- og utviklingsarbeid på læremidler på høyt nasjonalt nivå ved Høgskolen i Vestfold. Venstre ønsker derfor at et nasjonalt senter legges til Høgskolen i Vestfold.

Dette mener Venstre om skolen

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**