Ikke glem at Venstre er et sentrumsparti

I mandagens DT kunne en få inntrykk av at Drammen Venstre ikke vet hvem de ønsker å samarbeide med (“åpent i Drammen”), og at partiet velger samarbeidspartnere ut fra tilbud om makt og posisjoner. Dette er feil

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Drammen Venstre ønsker en enda bedre posisjon etter neste kommunevalg, og vi har et uttalt mål om et ytterligere samarbeid med Høyre og sentrum. En stemme til Venstre vil trolig gi Tore Opdal Hansen nye 4 år som ordfører, men vi skal sikre at Drammen kommune fører en varm politikk overfor enkeltmenneskene i byen vår som trenger det.
Lederen skriver om at Venstre sliter sine tillitsvalgte i to, ved å samarbeide mot høyre noen steder og mot venstre noen steder. Han vil vite om han stemmer blått eller rødt, når han stemmer Venstre. Han bør vite at han stemmer på Venstre, og stemmer han på Venstre, antar jeg at han ønsker mest mulig Venstrepolitikk.
Noen steder dras Arbeiderpartiet mot venstre av SV. Andre steder dras Høyre mot høyre av Frp. I disse tilfellene er begge lite interessante samarbeidspartnere. Der Venstre kan trekke Ap og Høyre mot sentrum, vil begge være interessante. Venstre er tross alt et sentrumsparti. Derfor vil du også naturlig nok finne ulike samarbeidskonsellasjoner på ulike steder. Her skiller vi oss ikke fra de andre sentrumspartiene, KrF og Sp.
Det er imidlertid ingen politiske parti som har mer makt enn valgoppslutningen skulle tilsi. At Venstre inngår i et politisk samarbeid med Høyre i Drammen er et resultat av sist kommunevalg. Samarbeidet er fremkommet etter politiske forhandlinger, og det er Venstre sitt program som ligger til grunn for forhandlingene. Slik vil det alltid være.

Ulla Nordgarden Drammen Venstres ordførerkandidat

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**