Dag Jørgen Hveem med interpellasjon om 2 timers gratis parkering i Risør

Med utgangspunkt i tilgjengelighetsproblemer og sviktende omsetning for handelstanden i Risør sentrum fremmer Riør Venstres Dag Jøgen Hveem en interpellasjon til ordføreren. I interpellasjonen fremmer Hvem forslag om at de to første parkerte timene i Risør sentrum skal være gratis.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

 Dag Jørgen Hveem (V) ønsker at de to første parkerte timene i Risør sentrum skal være gratis.

Dag Jørgen Hveem (V) ønsker at de to første parkerte timene i Risør sentrum skal være gratis.
Foto: Jan Kløvstad

Ordfører,

Det er den siste tiden reist en viktig debatt om rammebetingelsene for handelsnæringen i Risør sentrum. Jeg ønsker i denne omgang å avgrense problemstillingen til parkeringsforholdene. Sentrumshandelsstanden har opplevd to år med tilgjengelighetsproblemer og sviktende omsetning. Årsakene til omsetningssvikt er helt sikkert flere og sammensatte.

I denne omgang ønsker jeg å sette fokus på hva bystyret kan bidra med som umiddelbart tiltak. Et noe mildere parkeringsregime er trolig et ikke uvesentlig symbolsk og praktisk bidrag for å styrke sentrumshandelen iallfall noe, hvilket er viktig for de næringsdrivende, for oss handlende og ikke minst for et vitalt Risør-samfunn både på kort og lang sikt. Jeg vil derfor foreslå 2 timers gratis parkering frem til sommeren som en prøveordning. Forslaget har liten nedside og brukbar oppside; og det er reversibelt hvis det skulle føre til utilsiktede negative konsekvenser.

At parkeringslempninger ikke er noe sesam sesam for sentrumshandelen, vet vi. Likeledes at det nok vil bety umiddelbart bortfall av noen kommunale inntekter. Muligens kan det også være andre motforestillinger. Like fullt er lempninger som nevnt et symbolsk og praktisk bidrag.

Hvorvidt det kan være hensiktsmessig å nedsette et ad-hocutvalg som skal se på parkeringsforhold og rammebetingelser for øvrig for handelsstanden, er noe vi muligens vil komme tilbake til.

Forslag:
Med umiddelbar virkning innføres to timers gratis parkering i Risør kommune (de første to timene gratis) der det i dag er parkeringsavgift. Gratisparkeringen opphører ved utløpet av mai 2011. Rådmannen vurderer hvilken teknisk og administrativ gjennomføring som er mest hensiktsmessig.

Dag Jørgen Hveem
Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**