– Vi må sørge for at ungdommer ikke faller utenfor

72 prosent av ungdommene i Halden er enten fornøyd eller svært fornøyd med å bo i kommunen. – Det er positivt at de fleste ungdommer syns det er bra å bo i Halden, men noen av funnene i ungdomsundersøkelsen gir grunn til bekymring, sier Venstres Per Magnus Finnanger Sandsmark.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Per Magnus Finnanger Sandsmark

Les mer i Halden Arbeiderblad.

Det viser en undersøkelse som ble gjennomført blant alle ungdomsskoleelever i Halden i 2010. Tilfredsheten med å bo i Halden viser en liten økning i forhold til en tilsvarende undersøkelse i 2007. 18 prosent har en nøytral holdning, mens 8,9 er misfornøyd eller svært misfornøyd. Økningen er størst blant de som er svært fornøyd. På motsatt side av skalaen er de som er svært misfornøyd nesten halvert til 3,7 prosent.

Tallene ble mottatt med tilfredshet da undersøkelsen ble lagt fram i hovedutvalg for kultur og idrett.

— Det er positivt å se at de fleste ungdommer synes det er bra å bo i Halden, sa Per Magnus Finnanger Sandsmark (V).

Han mente likevel at noen av funnene i undersøkelsen gir grunn til bekymring.

ungdom

Foto: mk

— Flere ungdommer forteller at de bor i familier med dårlig råd, og at de av den grunn ikke kan delta i aktiviteter. Dette understreker viktigheten av kommunale tiltak for uorganiserte ungdommer, slik som ferieklubben og liknende sa han.

Sandsmark sa at det også er gledelig at det er en klar nedgang av ungdommer som mener det er for mange med utenlandsk bakgrunn i Halden.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**