Opprett nasjonalt senter for lærebøker og læremidler

God skole er god opplæring i demokrati. Selv om læreren er og blir den viktigste ressursen i skolen, viser forskning at læreverkene styrer mye av undervisningen i norsk skole. Derfor er det avgjørende at lærebøkene som brukes er gode.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Hilmar Flatabø på fylkesårmøtet 2011

Hilmar Flatabø på fylkesårmøtet 2011
Foto: Kåre Pettersen

-Jeg vil at Venstre skal kjempe for at det opprettes et ressurssenter som skal arbeide for kvalitet av læreverk, sa fylkesleder Hilmar Flatabø i sin tale til årsmøtet.

Ved Høgskolen i Vestfold har de flere professorer og dyktige personer som i hele sin karriere har jobbet med læreverk. Fram til år 2000 eksisterte godkjenningsordningen for læreverk, da den ble opphevet.

Mange følte det som et sensurorgan, og sensurorgan har vi ikke behov for. Men når ordningen forsvant viser undersøkelser at kvaliteten har blitt dårligere på læreverk. Både språklig og pedagogisk.

I dag kan hvem som helst, heldigvis kan en si, utgi lærebøker. Et nasjonalt senter kan være en forbrukerveileder som kan fortelle på et objektivt grunnlag hva som er gode bøker.

På årsmøtet til Vestfold Venstre ble følgende uttalelse vedtatt:

Bøker, skole

Foto: Microsoft

Opprett nasjonalt senter for lærebøker og læremidler

Venstre i Vestfold vil ha et nasjonalt senter for lærebøker og læremidler ved Høgskolen i Vestfold. Senteret skal ha ansvar for formidling av kunnskap om kvaliteten i og bruken av lærebøker og læremidler.

Flere undersøkelser tyder på at kvaliteten i lærebøker og læremidler er blitt dårligere etter at godkjenningsordningen for læremidler ble opphevet i år 2000.

Venstre i Vestfold ønsker å stimulere til bedre læremidler gjennom et nasjonalt senter for utviklingsarbeid og informasjon. Et slikt senter vil kunne bidra til bedre kvalitet i opplæring på alle trinn i utdanningssystemet.

Det drives i dag forsknings- og utviklingsarbeid på læremidler på høyt nasjonalt nivå ved Høgskolen i Vestfold. Venstre ønsker derfor at et nasjonalt senter legges til Høgskolen i Vestfold.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**