TT-kjøring overføres til Ruter

Etter forslag fra Venstre vil Ruter i fremtiden få anvaret for TT-kjøring i Oslo. Dermed samordnes tilbud for brukere med spesielle behov med kollektivtrafikken forøvrig.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


TT-kjøring for bevegelseshemmede og andre med spesielt behov for drosjetransport har etter statlig pålegg blitt lagt ut på anbud. Etter at anbyder overtok driften av tilbudet, har kritikken haglet fra brukerne, og mange har måttet vente urimelig lenge på et transporttilbud som i mange tilfeller også har fått dårligere kvalitet.

Odd Einar Dørum

Foto: Stortinget

– Venstre har oppfattet at byråden har tatt selvkritikk, og gått inn for å gjøre ordningen bedre, sier Odd Einar Dørum. – Det gjør inntrykk når man hører alle historiene fra brukerne. Venstre har bidratt i samferdsels- og miljøkomiteen til at vi finner konstruktive løsninger. Vår rolle som ombudsmenn er å lytte til de bekymringer og problemer brukerne har, og finne løsninger på utfordringene. Det er systemet som skal tilpasses borgerne, og ikke borgerne som skal jenke seg etter systemet.

Han understreker at han er glad for at Venstre nå har fått tilslutning til sitt prinsipielle standpunkt om at Ruter skal få ansvar for TT-kjøringen – som er en del av kollektivtilbudet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**