Sykehusstruktur på pasientens premisser i fylkesprogrammet

Vedtatt fylkesprogram for Møre og Romsdal Venstre sier at organisering av sykehustilbud må gjøres ut ifra pasientenes behov. Videre slås det fast at alle innbyggere i fylket må sikres en spesialisthelsetjeneste med akuttberedskap og et fødetilbud som gir den enkelte trygghet både hva gjelder faglig kvalitet og reiseavstand.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Vedtaket fikk 35 mot 30 stemmer under avstemmingen på årsmøtet i Møre og Romsdal Venstre. Mindretallet stemte for en dissens i innstillingensom som hadde ordlyd
-opprettholde fire sykehus i Møre og
Romsdal med egne akutt- ogi fødeavdelinger

Det ble en åpen og engasjert debatt der sykehussaken ble belyst fra flere synsvinkler.

Ordlyd i vedtak:

Sykehus
Venstre er kritisk til dagens forvaltning av sykehusene. Avgjørelser blir fattet i “de lukkede rom” og gjennom kompliserte prosesser som folk flest har vanskelig å forholde seg til. Resultatet er at folk ikke stoler på avgjørelser som blir tatt og ikke vet hvor de skal plassere ansvaret. Venstre vil gjenopprette denne tilliten. Vi ønsker åpne og demokratiske prosesser. Venstre var mot dagens organisering med foretaksmodell da den ble innført. Venstre mener at slik situasjonen nå har utviklet seg med stor diskusjon og usikkerhet omkring fremtidig organisering, så må avgjørelsen om sykehusstruktur bli fattet av Stortinget. Det må tas en rask avgjørelse som avklarer hva som skal skje videre.

Venstre mener dagens situasjon for sykehusbygget i Molde og uavklarte funksjoner for sykehuset i Kristiansund er uakseptabelt. Spørsmålet om nybygg for Molde, hvilke funksjoner som skal tillegges de to sykehusene og hvordan de skal organiseres må avklares raskt slik at det skapes ro for befolkningen, for pasienter og for de ansatte.

. Venstre vil:
at organisering av sykehustilbud må gjøres ut ifra pasientenes behov
at alle innbyggere i fylket må sikres en spesialisthelsetjeneste med akuttberedskap og et fødetilbud som gir den enkelte trygghet både hva gjelder faglig kvalitet og reiseavstand

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**