-La mennesker få lov til å arbeide

Det er urimelig å frata dem verdigheten som arbeidet representerer, skriver Venstres Per A. Thorbjørnsen i en kommentar til at mange mennesker som i flere år har vært i arbeid, nå ikke får utstedt nye skattekort. Bakgrunnen er knyttet til innstramminger overfor personer med såkalt D—nummer.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Per Thorbjørnsen

Foto: Frode Kleppe

Thorbjørnsen er gruppeleder for Venstre i Stavanger, og leder kommunalstyret for levekår i byen.
-Jeg har vært med i politikken en stund. Jeg har brukt ordene krise og katastrofe rimelig sjelden. Nå er det grunn til å rope varsku. Er det ingen som ser at lunten er tent og at det kommer en sosial eksplosjon? Det skal ikke så mye til for å skjønne det når tusenvis av mennesker som er i arbeid ikke får skattekort, skriver Thorbjørnsen.
-Fellestrekket for de som ikke har mottatt skattekort er at de i 2010 har hatt det, vært i arbeid og betalt skatt. Mange har tatt opp lån og fått kommunale startlån.

-Det er urimelig å frata dem verdigheten som arbeidet representerer. Staten har håvet inn flerfoldige millioner kroner i skatteinntekter i 10—15 år gjennom det regjeringen karakteriserer som ulovlig arbeid. Hvordan kan staten legitimere sin rett å motta skatteinntekt fra noe som er ulovlig?

-Det handler om en villet regjeringspolitikk med formidabel støtte fra Frp. Høyre har skjønt at det går bedre på meningsmålingene når de ikke driver politikk enn når de drev med det. Så de luringene sitter musestille. Det handler om en ytterligere innstramming i norsk flyktning- og asylpolitikk. Regjeringen har bestemt at de ureturnerbare og de returnerbare asylsøkere ikke skal ha skattekort. De vil sende hjem de returnerbare og er i villrede vedrørende de ureturnerbare, skriver Thorbjørnsen.

Ungdom, psykiatri

Foto: Microsoft

-Hundrevis av familier i Rogaland kan nå raskt oppleve sosial nød. De har ikke rettigheter til ordinær sosialhjelp og kommunal bolig. Kun nødvendig akutt helsehjelp og skoletilbud til barna.
-Tenk at vi kan oppleve dette fra partier som hevder å stå for solidaritet og rettferdighet.

Les hele kommentaren her >>

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**