Hva er alternativet til sprøyterom?

Motstanderne av sprøyterom er raske med å kritisere oss som ser at sprøyterom er tvingende nødvendig for å håndtere narkotikaproblematikken i Bergen, men hva er alternativet til sprøyterom for motstanderne bortsett ifra moralsk fordømmelse?

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Trond W. Tveiten

Foto: Ukjent

Narkotikamisbruk knyttet opp mot Nygårdsparken er et stort problem for de narkomane selv og ikke minst for nærmiljøet. Brukte sprøyter ligger strødd over alt rundt parken, beboerne i Nygårsparkens nærområde opplever at enkelte av rusmisbrukerne opptrer truende, kjøp og salg av narkotika skjer åpenlyst og nesten ingen offentlige toaletter i hele sentrum kan holdes åpne uten vakthold siden disse brukes til sprøytesetting.

– Rydding av Nygårdparken er ingen løsning på dette problemet. Det er opplagt at de narkomane trenger behandling og oppfølging, dagens behandlingstilbud er elendig og det er en lang vei frem til vi får et fungerende behandlings- og ettervernstilbud. Sprøyterom er i seg selv ingen løsning på den enkeltes narkotikaproblem, men det gir en mulighet til å sette sprøyter i rene og ryddige omgivelser under oppsyn av kvalifisert personell.

Motstanderne av sprøyterom setter sine moralske kvaler og hykleri over trygge nærmiljø og de narkomanes helse. Nå må disse moralistene komme seg ned fra sin høye hest og fortelle hvordan de vil løse narkotikaproblemet i Bergen.

Trond Wathne Tveiten
8 Plass på Venstres liste 2011

INNLEGGET PÅ TRYKK I BA 13. FEBRUAR 2011

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**