Antall deltidsstillinger i helse- og omsorgssektoren må reduseres

Årsmøteuttalelse: Telemark Venstre oppfordrer kommunene og spesialisthelsetjenesten til å se på de gode erfaringene mange har gjort med alternative arbeidstidsordninger, og selv starte slike forsøk.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Telemark Venstre utfordrer også partene i arbeidslivet til å finne løsninger som både brukerne, ansatte og arbeidsgiverne er tjent med.

Reduksjon av deltidsstillinger vil gi bedre kvalitet og kontinuitet i tjenestene. Det blir færre å forholde seg til for brukerne, og brukere og ansatte vil kjenne hverandre bedre.

Flere ansatte i hele stillinger gir bedre mulighet for kompetanseutvikling og bedre arbeidsmiljø. For ansatte gir det større forutsigbarhet med hensyn til arbeidsplaner, og det gir mulighet til forutsigbar og trygg inntekt.

For arbeidsgiverne innebærer reduksjon i deltid færre ansatte, og dermed gode muligheter for utvikling av faglig kompetanse. Mer effektiv bruk av ressursene betyr mer helse for hver krone, og flere brukere kan få bedre tjenester.

Reduksjon av deltid er mulig dersom arbeidsgivere og ansatte er villige til økt fleksibilitet i forhold til arbeidstidsordninger og arbeidssted. Økt fleksibilitet er nødvendig for at ikke noen ansattes ønske om redusert stilling på grunn av omsorgsoppgaver, funksjonshemminger, alder eller annet, skal føre til at deltidsstillinger må videreføres for å dekke turnusbehov.

Årsmøte i Telemark Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**