Et viktig første skritt mot demokrati

– Det er svært gledelig at folkets krav om president Mubaraks avgang nå synes å være innfridd. Det er et viktig første skritt på veien mot et mer demokratisk styre i Egypt, sier Venstres nestleder Helge Solum Larsen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Solum Larsen, som også leder Venstres internasjonale utvalg, har nøye fulgt utviklingen i Egypt de siste ukene.

– På vegne av Venstre vil jeg gratulere de liberale og demokratiske kreftene i Egypt, og særlig hilse vårt liberale søsterparti Democratic Front Party som har vært en tydelig og markant opposisjon til Mubaraks regime. Dette kan vise seg å være en historisk dag, både for Egypt, for de arabiske land og for verden, slår Solum Larsen fast.

Fredelig overgang til sivil regjering
– Det som nå er viktig er at vi får en fredelig overgang til en sivil og demokratisk regjering. Vi må unngå at militærregimet blir sittende med makten, og derfor må det internasjonale samfunn nå presse på for å sikre at opposisjonen snarest mulig blir tatt med på råd for hvordan man skal legge opp løpet frem mot et fritt og uavhengig valg. Dette bør finne sted så snart det er praktisk mulig, sier Solum Larsen.

Norges rolle
– Norge må være tydelig på at vi støtter demokrati, frihet og menneskerettigheter for Egypts borgere, og bidra på alle måter vi kan for å sikre en fredelig overgang til et mer demokratisk styre i Egypt i tiden som kommer, understreker Solum Larsen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**