Årsmelding for Fylkestinggruppa i Vest-Agder 2010

Fylkestinggruppa har bestått av Astrid Bekkenes og Melinda Kvinlaug. Finn Skuland er 1. varamedlem.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Fylkestinget har hatt 8 møtedager. Venstres representanter har på samtlige møter holdt innlegg fra talerstolen, levert inn flere forslag og tilleggsforslag samt 3 interpellasjoner. Vi har engasjert oss i saker som omhandler miljø, personvern, universell utforming, kultur, vei, kollektivtransport, trafikksikkerhet, skoler, bortvalg i videregående skole, utdanningstilbud, innvandring, folkehelse, psykiatri, tannhelsetjenestetilbud, levekår og sammenslåingen av Agderfylkene. Mange av disse sakene er tatt opp som fellesforslag med andre partier. Vi har fulgt nøye opp saker som vi har tidligere har fått gjennomslag for i Fylkestinget, derav MMM-prosjekt og bruk av overvåkingskameraer i videregående skoler.

*Attføringsbedriftene har nå blitt en viktig del av MMM (Motivasjon, måloppnåelse, mestring) prosjektet, som Venstre forslo, og denne modellen har blitt et pilotprosjekt med Vest-Agder i bresjen. Utdanningsavdelingen i fylket har vært invitert til andre fylker for å gi informasjon om modellen som nå har en dokumentert effekt for å redusere bortvalg i videregående skoler.
*På bakgrunn av Venstres interpellasjon om kameraovervåking i videregående skoler, har praksisen blitt endret og Fylkeskommunen har utarbeidet retningslinjer for bruken av kamera som innfrir krav fra datatilsyn og personvernloven.

Melinda Kvinlaug

Foto: Jan Kløvstad

Melinda Kvinlaug har vært medlem av Hovedutvalget for Kultur og Utdanning(HKU). Det er avholdt 9 møter i 2010, i tillegg til 3 fellesmøter med utdanningsavdeling og rektorer i videregående skole. Hovedutvalg for kultur og utdanning ble utvidet fra 11 til 12 medlemmer fra 1. januar 2010. Melinda har også vært medlem av utvalg for tildeling av spillemidler til idrettsanlegg i fylket, oppnevnt av HKU og har deltatt på befaring på utvalgte anlegg i fylket. Viktige saker i hovedutvalget dette året: MMM-prosjektet, Kilden, Vedlikehold og nybygg av videregående skoler, Studieprogram og diskusjon om fritt kontra geografisk inntaksmodell.

Astrid Bekkenes

Foto: Stortinget

Astrid Bekkenes har vært medlem av Hovedutvalget for næring, samferdsel og miljø (NSM) som fra 01.01.2010 ble endret til Hovedutvalget for samferdsel, areal og miljø. (SAM). Bakgrunnen for dette er at Fylkeslandbruksstyret ble nedlagt i 2009. Det ble avholdt 10 møter i SAM-utvalget i 2010. Astrid har også vært vår representant av valgkomiteen og er valgt som styrerepresentant i Agder Botaniske. Viktige saker i hovedutvalget dette året: Omlegging av veier etter at riksveiene har blitt fylket sitt ansvar. AKT har vært mye diskutert, busstilbudene i Kristiansand og realiseringen av Hidra Landfast.

Vi har dette året hatt flere leserinnlegg, og har blitt omtalt i Fædrelandsvennen, Farsunds Avis, Avisen Agder, Agderposten og Lindesnes Avis. Vi har blitt omtalt på NRK sør og har deltatt i flere radiointervjuer på Radio Lister. Vi har også dette året hatt et godt samarbeid med media og andre partier i Fylkestinget.

Astrid Bekkenes og Melinda Kvinlaug

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**