Åpent møte – lokalpolitisk program

Søndre Land Venstre inviterer til politisk program kveld for medlemmer og Venstre sympatisører. De fem felles sakene som er del av den politiske plattformen for felleslista til Venstre, KRF og SP blir hovedtema på møte 24 februar kl. 19 på Rådhuset i Hov.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Politisk Verksted
Venstre i Søndre Land arrangerer politisk verksted for innspill til det politiske programarbeidet for den neste kommunestyre perioden. -Dette er møtet å komme på for de som vil legge fram sin sak og bidra til at Venstres lokalpolitiske program blir aktuelt og meningsfylt for å gjøre Søndre Land til en bedre bokommunen, sier lokallagsleder Hans I. Gamst.

Felles1

Foto: www.husbanken.no

5 Felles saker til kommunestyrevalget 2011
Som tidligere nevnt i media har Venstre, KRF og SP blitt enige om å gå til valg i september 2011 på en felles liste. Den politiske plattformen ble utarbeidet høsten 2010 og støttes også av Høyre.

Land som bokommune
Markedsføre S. Land som en god bokommune med rimelige boligtomter og gode tjenester innen omsorg, skole, barnehage, kulturtilbud og som dyktige på rehabilitering. Det bør satses på lokalt engasjement som for eks. Våtmarksenteret, Landsporten, Land Montessoriskole og Søndre Land som "miljøfyrtårn".

Kommunesammenslåing?
Øke samarbeid med nabokommuner for bedre og rimeligere kommunale tjenester. På sikt se på muligheten for kommunesammenslåing.

Kommunal drift og næringsutvikling
Bedre samsvar mellom kommunal utgifter og inntekter ved å redusere budsjett og planlegge en nedskjæring av kommunale arbeidsplasser i 2011. Slå sammen etater og si opp kontrakter der kommunen er leietager. Bedre ansvarsfordeling mellom administrasjonen og politikerne. Mål, rammer og retningslinjer må være styrende for politikernes vedtak gjeldene kommunens drift og virksomhet. Reduksjon i budsjett må ikke gå ut over det kommunal tjenesttilbudet. Kommunens rolle i næringsarbeide må endres. Ikke eie og subsidere, men tilrettelege for småbedrifter, nyetableringer og utleie. Økt kjøp av tjenester fra det lokale næringsliv – eks. Landaasen Rehabliteringssenter.

Nei til eiendomsskatt!
Ikke innføre eiendomsskatt i neste kommunestyreperiode.

Bedre veger og busstilbud
Ruste opp fylkesvegene Hov — Hasvolseter (Fv247), Vestsidevegen (Fv245) og Trevatnvegen (Fv.114) Jobbe mot fylkespolitikerne for å få disse veiene høyt prioritert på fylkesbudsjettet. Flere bussavganger — bedre korrespondanse.

Vel møtt!

Styret i Søndre Land Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**