Politisk uttalelse fra årsmøtet: Nok ulykker på Svelvikveien!

Enda en gang har det vært en alvorlig ulykke på Svelvikveien. Traseen mellom Drammen og Tørkop er en stor belastning for beboere og næringsdrivende i området.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Den dårlige veistandarden gir lav trafikksikkerhet, hindrer byutvikling og næringsutvikling og vanskeligjør en naturlig økt kommunikasjon mellom nabokommunene Drammen og Svelvik.

Biltrafikk

Foto: Microsoft

Venstre ønsker å utbedre veien ved å styre trafikken uteom bydelen, ved å bygge tunnel mellom Kobbervikdalen og Tørkop/Gipsfabrikken. Dette vil skåne beboere for tungtrafikk til industriområdene ved Tørkop og redusere den daglige gjennomgangstrafikken. Trafikksikkerheten vil med dette øke betraktelig. Det vil i tillegg stimulere til byutvikling, gi økt næringsvirksomhet langs fjorden og det vil knytte Svelvik og Drammen nærmere hverandre.

Drammen kommune har sagt seg villige til å forskuttere 2 millioner kroner til planleggingsmidler, for sikre fremdrift i arbeidet med strekningen. Drammen Venstre vil jobbe for at Svelvikveien skal komme med i handlingsprogrammet for fylkesveier og at veien skal bli prioritert i arbeidet med Nasjonal Transportplan, NTP.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**