Folk først

Dette er Venstres valgkampsaker for perioden 2011-2015.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Valgbrosjyren kan leses her (PDF).

VENSTRE LYTTER. OGSÅ UTENOM VALGÅR.

 Jens Olai Justvik, førstekandidat

Jens Olai Justvik, førstekandidat

Liberal politikk tar utgangspunkt i det enkelte mennesket, og vi er utålmodige etter rettfer- dige løsninger som gir alle mennesker frihet. Alle skal ha mulighet til å bruke sine evner til beste for seg selv og samfunnet. Mennesker er viktigere enn systemer. Derfor setter Venstre folk først.

Venstre er et liberalt parti for folk som bryr seg om hverandre, om miljøet, om den levende byen og om den framtida vi selv har ansvar for å skape.

Venstre utmerker seg ved å jobbe for full åpenhet, jobbe for bredest mulig deltagelse og være uavhengig av særinteresser. Vi lytter. Til alle.

VI MÅ TA VARE PÅ DET UNIKE

Dyrke et levende sentrum – hele året. Lillesand har et urbant lite sentrum og et godt tilbud av tjenester. Vi vil samle bilene og bedre framkommeligheten for myke trafikanter. Venstre ønsker å ha miljøgater i indre sentrum hele året, og gågater om sommeren. Gjennom beplantning, trafikkdempere, benker, lekeplas- ser og andre aktiviteter kan Lillesand sentrum bli enda mer tilgjengelig og attraktiv.

La utvikling skje på miljøets premisser. Vi vil legge til rette for enda større bruk av sykkel. Små og verdifulle naturområder i og nær tettbygde strøk skal bevares. Tilgang til grønne oaser er viktig for folkehelsa. Venstre vil ha også ha en strandsoneplan som sikrer folk tilgang til skjærgården og gode badestrender.

La Høvåg blomstre. Høvåg har et unikt preg med kystnære eiendommer og spredt bebyggelse. Dette ønsker vi å bevare også for kommende generasjoner. Vi vil også bevare ungdomsskolen som nå står i fare, men også jobbe for at bosted ikke skal ha betydning for hvilket kommunalt tilbud som blir gitt.

VI TROR PÅ KUNNSKAP OG LIKE MULIGHETER

Satse på lærerne. Skolen er avgjørende for framtidas verdiskapning, derfor satser vi på kompetanse. Hver elev skal ha en best mulig undervisning. Derfor er det viktig at lærere får være lærere. Og elever som har behov for hjelp må bli ivaretatt på en god måte. Derfor vil Venstre styrke den spesialpedagogiske tjenesten i skolen og sikre at lærere får rikelig tilgang til kurs og etterutdanning.

Sikre barndommen. Vi tenker helhetlig på barndommen. Familien er barnets viktigste arena og det er avgjørende at omsorgsperso- ner og institusjoner samarbeider best mulig
for å gi alle barn en fullverdig barndom. Tidlig innsats og forebyggende tiltak for familier i risikosonen må prioriteres. Venstre vil satse på et godt barnevern og styrke samarbeidet mel- lom alle som jobber med barn og unge.

Styrke folks innflytelse. Folks engasjement skal være en ressurs når vi skal lage gode og langsiktige planer for skolene, såvel som vern og forvaltning av byen og bygda. For å sikre åpenhet og deltakelse vil Venstre ha planprosesser og plansmier hvor folk får delta og forme utviklingen. De gode løsningene som skal tåle tidens tann må vi finne i felleskap.

VI TAR VARE PÅ HVERANDRE

Sikre at det er godt å bli gammel i Lillesand. De som trenger hjelp må få en verdig og fleksibel eldreomsorg tilpasset ulike behov. De som vil bo hjemme så lenge som mulig, skal få hjelp til det. Venstre vil legge til rette for større frivillig innsats i eldreomsorgen. Mange eldre gjør allerede mye for andre eldre, og det er vik- tig at institusjonene åpner seg opp og ønsker familie, venner og kjente av beboerne velkommen. Den nye planen for Dovre må inneholde ulike boformer tilpasset ulike behov.

Ta vare på ildsjelene og styrke det frivillige arbeidet. Engasjerte mennesker i lag og foreninger gjør en fantastisk innsats for lokalsamfunnet og skaper et mangfold av aktiviteter. Kommunen skal sørge for at det finnes et godt service- og støtteapparat og gode lokaler for frivillig arbeid. Venstre har kjempet for et kultursenter for frivilligheten på Møglestu i fle- re år, og denne kampen fortsetter. Venstre vil også bevilge nok midler til vedlikehold i Holta og på Hæstadsletta, og vi vil øke det kommunale bidraget til andre lag og foreninger hvert år i valgperioden.

VI SKAPER FRAMTIDA SAMMEN

Være en pådriver for næringsutvikling og vekst. Lillesand har en unik beliggenhet midt i Agder, med kort vei til det meste. Venstre vil være en pådriver for videre utvikling og vekst i det lokale næringslivet. Vi vil jobbe aktivt for å etablere nye og flere næringslokaler og samle gründerbedrifter for å bli sterke sammen.

Gamle Møglestu gård

Gamle Møglestu gård

Bedre kulturtilbudet — styrke merkevaren Lillesand. Kultur er en kommunal oppgave som er med på å gjøre det trivelig å bo her og gjøre kommunen attraktiv som bosted og reisemål. Kunst, kultur og opplevelser utvikler oss om mennesker, og det er derfor viktig å ha et godt nok tilbud. Venstre vil derfor opprette et fond for kulturbasert næring og prioritere kulturskolen. Venstre vil også satse på reiseliv
i Lillesand og forsterke samarbeidet med private om markedsføring av opplevelser og lokale produkter. Det vi er gode på, må vi bli flinkere til å vise fram!

Valgbrosjyren kan lastes ned her.

Programmet fra 2007 finner du her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**