Nordområdene er Norges viktigste energiregion

Norge trenger en nordområdepolitikk som både bidrar til å skape næringsutvikling i Nord-Norge, utnytter potensialet for fornybar energi og samtidig reduserer de globale co2-utslippene, sier Troms Venstre i en årsmøteuttalelse.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Troms Venstre ønsker en offensiv nordområdepolitikk fordi nordområdene er en av Europas viktigste energiregioner. Norge trenger en nordområdepolitikk som både bidrar til å skape næringsutvikling i Nord-Norge, utnytter potensialet for fornybar energi og samtidig reduserer de globale co2-utslippene.

Venstre ønsker en storstilt satsing på fornybar energi. Nord-Norge har et stort potensial for vindkraft og andre fornybare energikilder. Venstre vil vri støttesystemet i en miljøvennlig retning gjennom utvikling av et grønt sertifikatmarked, som gjør det lønnsomt å satse på fornybar energi. For å få dette til er det også nødvendig å bygge ut kraftnettet i Nord-Norge, noe som gjør det mulig å eksportere strøm og gi jevnere strømpriser til forbrukerne.

Troms Venstre er positiv til en konsekvensutredning i Barentshavet. Norsk gass kan være en viktig del av arbeidet for å få ned klimagassutslippene i Europa gjennom å erstatte kullkraft med norsk gass. Inntektene fra gassvirksomheten er også nødvendig for å sikre velferdssamfunnet og finansiere overgangen til et samfunn basert på fornybar energi.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**