Uttalelse: En mer praktisk ungdomsskole

Skoletrøtthet er et problem som mange elever sliter med i hverdagen. Problemet har økt i takt med at læreplanene har blitt preget av mer teori. For å snu denne trenden ønsker Østfold Venstre gjennomføre et prøveprosjekt hvor man oppretter en praktisk linje ved utvalgte ungdomsskoler i Østfold.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Skole, elev, tavle, undervisning

Foto: Microsoft

Det finnes i dag rom for å omdisponere 25% av timetallet for å sikre tilpasset opplæring. Venstre vil legge bedre til rette for at skolene skal kunne bruke dette timetallet til en mer praktisk tilnærming i basisfagene når det er behov for dette.

Elev, elever, skole, utdanning, klasse

Foto: Microsoft

Denne modellen har flere fordeler. For det første vil skoletrøtte elever få et mer praktisk tilbud, noe som vil lette skoledagen. For det andre vil man få en opplæring som kan tilpasses hver enkelt elev. For det tredje vil elevene få en skolehverdag som er mer knyttet opp mot deres interesser.

Mange elever har allerede i dag såkalte individuelle opplæringsplaner som medfører lovfestede ekstra lærer- og assistentressurser. Venstres modell vil kunne fange opp disse elevene.

Østfold Venstre vil:
-Arbeide for at det opprettes praktiske linjer ved utvalgte ungdomsskoler i Østfold.
-Arbeide for at lokale opplæringsplaner for matematikk og naturfag får en mer praktisk profil.
-Arbeide for å dra inn nærings- og arbeidsliv, kunst- og kulturliv og andre deler av lokalsamfunnet for å gjøre opplæringen i fagene mer konkret og virkelighetsnær.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**