ÅRSMELDING BALESTRAND VENSTRE 2010

Denne årsmeldinga vart lagt fram og godkjent på årsmøtet mandag 17. januar. Den er ført i pennen av Kari Bolstad

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Styret 2010
•Leder: Råmund Nyhammer
•Nestleder: Britt Grimelid
•Skriver: Kari Bolstad
•Kasserer: Jon Asbjørn Målsnes
•Varamedlemmer (rangert): Marta Kvikne, Jarle Geithus, Arne Håland, Ragnar Aaland, Ken Heine Bakke
•Revisor: Arild Hellenes og Lars Sjøthun

Medlemstal:
28 betalende ved utgangen av året, en nedgang på 4 siden i fjor. Dette er stor nedgang, noe av forklaringen er at det er ryddet opp i medlemslistene sentralt og en har fått meldt ut medlemmer som ikke lenger bor i kommunen, Det har heller ikke vært gjennomført medlemsverving i 2010.

Møter
Det har vært 8 medlemsmøter, 3 styremøter og 6 møter bare for kommunestyrerepresentantene våre — såkalla gruppemøter. På medlemsmøtene har det i snitt møtt 4-5 medlemmer, en nedgang siden i fjor. På disse møtene har en i all hovedsak drøftet dagsaktuelle lokalpolitiske saker.
2 styremøter er nytta til nominasjonsarbeid.

Nominasjonsarbeid vdr. valet 2011
Styret i BV har fungert som nominasjonsnemnd. Nemnda har klart et forslag til liste. Nominasjonsmøtet holdes i forbindelse med første medlemsmøte i 2011.
Når det gjelder nominasjonen til fylkestingslista, har BV sendt inn forslag. Både Britt og Kari er med i innstillinga fra valnemnda i fylkes-Venstre. Britt på en 6. plass og Kari på 25.

Studiearbeid
Medlemsmøta regnes som studiearbeid. Det er meldt inn 1 studiesirkel. Utenom dette har det ikke vært arrangert studiesirkler

Avisinnlegg/-oppslag
BV har hatt 1 leserinnlegg (i SA og Firda) i år. Innlegget gikk på "monstermastene" i Hardanger, men også knytta opp mot 420 kV-linja Ørskog — Sogndal. Vi har ikke tatt initiativ til egne oppslag i lokalpressa, men uttalt oss i SA — på linje med de andre partia — om bru over Esefjorden. Utenom dette har vi fått rimelig bra dekning vdr. møte i folkevalgte organ; spesielt i forhold til strategiplanen fra Helse Førde, handtering av kommunen sin Miljø- og energiplan og når det gjelder partiet — for det meste Britt – sitt engasjement for å få busette flyktninger.

Innmelde saker frå Balestrand Venstre til kommunen
2 saker har lokallaget i brevs form (e-post) tatt opp med kommunen:
•30.01: Brev frå BV til ordfører der vi ber om større framdrift i planene vdr. hvordan bruke steinmassene fra reiselivsmusétomta.
•24.04: Brev til ordfører der BV ber om orientering i kommunestyret om framdrifta vdr. reiselivsmuseet.


Fylkesårsmøtet i Sogn og Fjordane Venstre for 2009

Disse var utsendinger fra Balestrand til fylkesårsmøtet på Quality Hotel Florø 13. og 14 februar 2010: Britt Grimelid, Råmund Nyhammer og Kari Bolstad. Kari ble valgt inn i fullmaktsnemnda og Britt havna i teljekorpset.

Annet
Fra oktober 2009 er Marta Kvikne valgt som Fylkestingsrepresentant for Venstre

Balestrand 15.01.2011
Kari Bolstad
skriver

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**