Ulovligheter i strandsonen skal fjernes

Hurum har en lang og attraktiv strandlinje, hele 63 kilometer. Nærheten til sjøen er viktig for Hurums innbyggere, men ikke alle steder er tilgjengeligheten like god på grunn av ulovlige stengsler i strandsonen. Nå skal dette gjøres noe med.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

 Langs kyststien.

Langs kyststien.
Foto: Gunn-Torill Homme Mathisen

Skal fjerne ulovligheter
Denne uken ble det klart at finansieringen av prosjektet «Bedre tilgjengelighet ved å fjerne ulovligheter i strandsonen – 3-årig regionalt samarbeidsprosjekt for avvikoppfølging» er på plass. Prosjektlederstillingen er utlyst og prosjektet starter opp så snart han/hun er ansatt.

Både Buskerud fylkeskommune og Fylkesmannen i Buskerud støtter prosjektet med 1 mill. kroner hver. Dette gjør det mulig for Hurum kommune å ansette en person i prosjektet de 3 neste årene.

Mer enn 1700 stengsler
Hurum kartla ca 1700 stengsler i 2001. I tillegg er en del registrert seinere. Noe er ryddet – særskilt på kommunale eiendommer, men for Hurum har opprydding vært et ressursspørsmål. Ved tilsyn fra fylkesmannen i Buskerud i 2008 fikk derfor Hurum kommune avvik fra lov om friluftslivet § 20 og § 40, på grunn av at kommunen i liten grad har behandlet og fjernet de stengslene de selv har kartlagt.

Ønsket om oppfølging av avvikene er tverrpolitisk forankret i Plan- og utviklingsutvalget i Hurum. Derfor har kommunen de siste 2 årene søkt prosjektmidler fra andre for å få gjennomført oppryddingen.

Hovedmål
Prosjektets hovedmål er å rydde opp i kartlagte ulovligheter, lukke fylkesmannens avvik og finne gode arbeidsformer for fortløpende oppfølging av ulovligheter i strandsonen.

Aktuelle saksdokumenter
Presentasjonen i møtet med fylkekommunen og fylkesmannen
Kartleggingen av ulovlige stengsler fra 2001

Filtvet fyr en vinterdag

Filtvet fyr en vinterdag
Foto: Finn Dale Iversen

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**