Nytt styremedlem

Jan Erik Furunes ble valgt som nytt styremedlem på årsmøtet i januar.
Han er opptatt av en rettferdig og mennskelig behandling av asylsøkere, han er engasjert i miljøvern og bistandsarbeid, i tillegg til lokalsamfunnet vårt med skole, næringsliv og kulturliv.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Internasjonalt engasjement

Jan Erik i Timbuktu i Mali - i samtale med tidligere Kirkens Nødhjelp-kollega

Jan Erik i Timbuktu i Mali – i samtale med tidligere Kirkens Nødhjelp-kollega

Jan Erik er engasjert på mange områder, han er medlem i NOAS, Amnesty International og er hjelpeverge for mindreårige flyktninger.
-Fordi jeg er opptatt av en rettferdig og menneskelig behandling av asylsøkere og av en framtidsrettet satsing på arbeidsinnvandrere som Norge og Rissa har bruk for, forteller han.
Han jobber nå som lærer, er gift med Anne og har tre døtre. Jan Erik er allsidig, og har jobba både som herredsagronom/jordbrukssjef med miljøsaker og næringsutvikling, i tillegg til 8 år innen bistand i Afrika.

Sosial-liberalismen
Oldefaren hans var venstre-ordfører i Stjørna i mellomkrigsåra.
Men grunnen til at Jan Erik velger Venstre er at han er ideologisk enig i Venstres sosial-liberalistiske arv, som for hans del er inspirert av Hans Nielsen Hauge m.h.t. etikk, demokrati- og samarbeid samt næringsutvikling.

Ny Åsly skole

-Jeg er opptatt av at Rissa og Leksvik sammen utvikler seg som bynære kommuner, med en bolig- og tomtepolitikk som gjør det attraktivt å bo her også for pendlere til Trondheim. Det vil avlaste Trondheim for et for stort press mot fortetting, og vil gi nye impulser til Rissa.
Attraktive skoler og lokale kulturtilbud, med blant annet kulturhus med kino, er da en forutsetning, sammen med bedrede kommunikasjoner, mener en engasjert Furunes.
– En avgjørende grunn for å velge Venstre er skolepolitikken, der Venstre vil satse på en nasjonal politikk for 5-årig lærerutdanning med vekt på fag, og på en nasjonal og lokal politikk for gode skolebygg.
Jeg ønsker meg at det bygges en ny Åsly skole før 2015, avslutter Jan Erik.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**