Negativt fokus? Ja, så visst!

Arbeiderpartiets Ole Henrik Grønn søkte et positivt fokus på utviklingen i Sarpsborg. Det han fikk, var et svarinnlegg av vår politiske nestleder Morten Engvoldsen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Vissen rose

Foto: Fotolia

I SA kunne vi 2. februar lese om Arbeiderpartiets frustrasjon over pressens negativt vinklede omtale av utbyggingen på Haugvoll. Ole Henrik Grønn uttrykte stor fortvilelse over folks manglende begeistring over innsatsen som er lagt ned i tilbudet til våre eldre innbyggere. Det bør han være forsiktig med.

La meg bare med en gang skyte inn; Det er positivt at vi har fått nye og moderne sykehjemsplasser ved Haugvoll. At man dro i havn prosjektet under budsjett og at prosjektlederne har gjort en god jobb er også positivt. Problemet ligger ikke der.

Problemet er Arbeiderpartiets manglende evne til å planlegge i forhold til behovet for sykehjemsplasser. Etter å ha styrt kommunen i en mannsalder, har Arbeiderpartiet ikke klart å få til dette.

Problemet gjelder dessverre ikke bare sykehjemmene. Mange av skolene våre er nedslitte og kapasiteten sprengt. Det planlegges å flytte SFO-tilbud til trange tilfluktsrom for å kunne få plass til alle elevene. Et annet eksempel er en av byens skoler som har huset elever og lærere i ikke mindre enn tre generasjoner. Videre har kommunale eiendommer, veier og ikke minst vann og kloakk et etterslep når det kommer til vedlikehold.

Det er gjerne sånn at når en ting skjer en eller to ganger, så kan det være en tilfeldighet eller et uhell. Skjer det derimot tre ganger kalles det et mønster. Man har ikke klart å planlegge og å ta høyde for de reelle behovene — gang på gang. Nei, det negative fokuset ligger ikke på at Grønn og Arbeiderpartiet ikke evner å gjøre noe. Fokuset ligger på at de ikke er i stand til å gjøre nok.

Høstens valg vil gi velgerne mulighet til å gi Sarpsborg et nytt politisk landskap. Vi politikere er nødt til aktivt å planlegge for fremtiden. Vi må finne mer effektive måter å bygge ut kommunens tilbud på, og ikke kategorisk avslå mulighetene for blant annet konkurranseutsetting. Med flere skoler som krever utbygging, omlegging av jernbane og ikke minst byggingen av det nye sykehuset foran oss, er dette noe Sarpsborg Venstre er spesielt opptatt av.

Sarpsborg Venstre ønsker å være med på å rette opp den politiske ubalansen kommunen vår lider under og vil aktivt gå inn for å bygge en kommune for fremtiden. Jeg vil alt nå oppfordrer deg som velger om å følge godt med i månedene som er igjen frem til valget. Det er nå du har muligheten til å velge de menneskene som skal planlegge din fremtid i Sarpsborg.

Morten Engvoldsen
politisk nestleder, Sarpsborg Venstre

Innlegget sto på trykk i Sarpsborg Arbeiderblad 4. februar 2011

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**