Lettere liv for gründere

På gründermøte i Drammen møtte ingen lokale investorer. Heldigvis møtte det investorer utenbys fra som kanskje kunne være fødselshjelpere for gode ideer. Det er ikke lett å realisere ideer, og det er ikke blitt lettere etter finanskrisen. Venstre har i den sammenheng sett på tiltak som kan bedre tilværelsen som gründer og som investor.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Ulla Nordgarden

Ulla Nordgarden
Foto: Gunn-Torill Homme Mathisen

Vi ønsker å stimulere investorer til økt risiko ved å opprette et KapitalFunn, etter modell av SkatteFunn. Dersom man går inn med penger og lar dem stå i en kritisk fase, skal man kunne få skattefradrag for investeringen. Videre ønsker vi en omorganisering av Innovasjon Norge, for å løfte innovasjonsdelen og slik frigjøre flere midler til nyetableringer.

Venstre ønsker at det skal være lettere å ansette i en bedrifts første fase. Dette kan gjøres ved at man får redusert arbeidsgiveravgift de første årene. Det må også være lettere å ansette midlertidig for en bedrift i oppstartsfasen.

Gründere trenger i tillegg mentorer og et arbeidsfellesskap. I Drammen ønsker vi å bidra til opprettelse av næringsklynger, slik at nye og unge bedrifte med felles interesser kan utveksle ideer og lære av hverandre.

Ulla Nordgarden
Bystyrekandiat Drammen Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**