Åsta Årøen ny leder i Norges Venstrekvinnelag

28.januar ble Åsta Årøen enstemmig valgt til ny leder av Norges Venstrekvinnelag, Venstre sin kvinneorganisasjon. Åsta Årøen etterfølger Torild Skogsholm som har sittet som leder i 5 år. Hun går av fordi hun ønsker å prioritere sin nye jobb som generalsekretær i stiftelsen Care Norge.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Åsta Årøen er oppvokst på Blakset i Stryn i Sogn og Fjordane, men bor nå i Bergen. Hun er utdannet jurist fra Universitetet i Bergen, men har også studert nordisk. Fra Diakonhjemmet i Oslo har hun en mastergrad i verdibestemt ledelse. Årøen har yrkeserfaring fra blant annet Bergen Kirkelige fellesråd, Røde Kors og Kirkens Bymisjon. Hun er 39 år og har tre barn i alderen 7,4 og 1,5 år
"Eg er takksam for tilliten og gler meg til å ta fatt", sier den nye lederen Åsta Årøen, som i dag er nestleder i Hordaland Venstre og som også stiller som en av toppkandidatene til Bergen Venstre sin bystyreliste ved høstens kommunevalg.

Torild Skogsholm, avtroppende leder, påpeker at likestilling mellom kvinner og menn er et tema som er kommet for å bli, ikke minst internasjonalt. Den viktigste jobben for Norges Venstrekvinnelag i tiden fremover er likevel å få enda flere kvinner til å engasjere seg i Venstre og at Venstre skal bli førstevalget for enda flere velgere. "Venstre har mykje å tilby kvinnelege veljarar, her går fridom og fellesskap hand i hand, med ei klar prioritering av dei langsiktige løysingane. ", sier Åsta Årøen, nyvalgt leder i Norges Venstrekvinnelag.

Kontaktperson:
Leder i Norges Venstrekvinnelag Åsta Årøen mobil 99522847

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**