Råde – kommunen med skoler hvor lærerne er kompetente, trygge og lyttende

For å bedre resultatene i Råde-skolen er vi avhengige av et godt samarbeid mellom hjemmet, eleven, læreren og skoleledelsen. Læreres faglige og pedagogiske kompetanse er avgjørende for elevers læring. Derfor er det viktig å bedre den formelle kompetansen til dem som er lærere i dag. Vi trenger lærere med høy faglig standard fra en variert utdannings- og yrkesbakgrunn.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Gode lærere har gode ledere. Derfor vil vi at det i enda større grad enn i dag legges vekt på å rekruttere, utvikle og beholde dyktige skoleledere i Råde-skolen. Vi ønsker en tydelig skoleledelse på alle nivå i kommunen som kan ledelse som fag, og som gir trygghet til sine medarbeidere.

Utdanning, klasserom, elev, skole

Foto: Microsoft

Gode lærere gir gode elever. Råde Venstre vil derfor sette av midler som skal brukes til systematisk etter- og videreutdanning av lærerne, og ikke minst ønsker vi å redusere tiden hver enkelt lærer bruker på byråkrati og skjemavelde slik at mer tid kan benyttes til elevkontakt og skoleutvikling.

Samtidig trenger lærerne gode arbeidsvilkår i klasserommet. Råde Venstre ønsker derfor å innføre delingstall på 25 slik at ingen basisgrupper (klasser) er på mer enn 25 elever, og å legge ned Karlshus skole, utvide dagens ungdomsskole til 1-10-skole og bygge ny 1-10-skole i Saltnes for å gi elevene tettere oppfølging hele skoleløpet igjennom. Videre ønsker Råde Venstre å dele ungdomsskolen i en teoretisk og en praktisk linje fra 9.klasse, og oppdatere skolenes lærebøker og læremateriell slik at dette ikke er til hinder for gode resultater.

I tillegg ønsker Råde Venstre å ha åpenhet om resultatet av nasjonale prøver og andre evalueringer av skolene i Råde, herunder at skolene skal sende ut årsregnskap med resultater fra nasjonale prøver, eksamener, trivselsundersøkelser med mer, samt informasjon om økonomi, satsningsområder og annet.

Christian Holstad Lilleng
Ordførerkandidat Råde Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**