Samhandlingsreformen – en mulighet for Søndre Land

Søndre Land Venstre avholdt åpent møte 27 januar om mulighetene og utfordringene for kommunen knyttet til den nye samhandlingsreformen som er på trappende i helsevesenet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Bedre helsetjenester
Samhandlingsreformen tar sikte på å styrke antallet fastleger, redusere antallet listepasienter for hver lege, og å gi fastlegene mer tid til forebyggende helsearbeid.

samhandlingsreform3

Foto: www.colourbox.com

Gjennom større nærhet til befolkningen og mere forebyggende arbeid skal helsetjenesten bli bedre. Helsetjenester som med fordel kan tilbys lokalt skal overførers fra spesialhelsetjenesten til regionale helsetun.

-Dette betyr at det interkommunale helsetilbudet må styrkes betraktelig og nabokommuner som Søndre – og Nordre Land er derfor tjente med å planlegge slikt samarbeid nå, sier innleder, og leder for Odnes Vel, Vigdis Wattum.

-Jeg er spesielt glad for at Venstre tar opp denne saken fordi samhandlingsreformen og mulighetene den gir kan bli viktig for Søndre Land og helsetilbudet for befolkningen, fortsetter Wattum. Venstre lytter til folk og tar opp saker andre partier lar ligge.

Søndre Land Venstre mener økt satsning på de kommunale helsetjenestene kan for eksempel gi Odnes legesenter nytt liv som helsetun med interkommunale helsetjenester.

Nye muligheter for Søndre Land
Den nye reformen vil i praksis si at et nytt nivå i Helse-Norge innføres gjennom utstrakt bruk at kommunalt samarbeid for mange helsetjenester som i dag løses i spesialhelsetjenesten.

-Vi må utnytte vår kompetanse som omsorgskommune til å etablere nye arbeidplasser lokalt når utbyggingen av de interkommunale helsetjenestene tar til, sier Søndre Land Venstres 1.kandidat Hans I. Gamst.

-Det er viktig å være tidlig ute med samhandling med nabokommuner for å tilby vår omsorgskompetanse til framtidens regionale helsetun, fortsetter han. Søndre Land har behov for ny aktivitet og nyetableringer som kan skape vekst i tida framover.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**