Porsgrunn som Norges skateby

Bjørn Erik Kristiansen (V) skriver i leserinnlegg fredag om Porsgrunn som skateby i relasjon til prognosene vedrørende befolkningstilveksten i området fram mot 2020. Han tar nå initiativet til å videreutvikle det eksisterende skateanlegget til et tilbud på helårsbasis.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Leserinlegget fra pd.no 28. januar 2011:

Porsgrunn – Norges skateby!
Befolkningsprognosene for Porsgrunn indikerer at Porsgrunn fremover mot 2020 vil ha en beskjeden befolkningstilvekst. Det vil bli en relativt sterk økning av eldre mennesker, bl.a som følge av økt levealder. Det vil være stillstand eller en relativ tilbakegang blant ungdom og voksne i arbeidsdyktig alder. En slik utvikling vil være uheldig for Porsgrunn av flere grunner, også økonomiske, fordi statlige overføringer vil bli redusert som følge av stagnasjon i befolkningsutviklingen. Flere grep må gjøres for å gjøre byen vår mer attraktiv å flytte til fra andre deler av landet og for innvandrere. En økning i antall innvandrere til Porsgrunn vil på denne måten kunne ha en god effekt på kommunens økonomi ved at statlige overføringen ikke redusers eller kan øke. Vi i Porsgrunn Venstre tror at et godt barnehagetilbud, en kvalitetsmessig god skole, og et variert næringsliv med stimulering av kunnskapsbasert næring, vil være viktige suksesskriterier i kampen om innflyttere og innvandrere. Utviklingen av kulturtilbudet og satsing på aktiviteter for uorganisert ungdom vil være vikig.

Skateboardaktiviteter har en særlig status og tiltrekning på ungdom utenfor de etablerte idrettsmiljøene. Byggingen av skateparken har vært en knallsuksess, og har tiltrukket seg ungdom fra hele distriktet, ikke bare fra Porsgrunn. Porsgrunn har fått et renome som “skateby”. Det er på tide å ta et par skritt videre for å befeste denne posisjonen. Skateparken må bli mulig å benytte hele året.Skateparken kan i dag ikke benytttes om vinteren når det er snø og is. De siste vintrene har vært kalde og med store snøfall. Porsgrunn kommune bør se på mulighetene av å anskaffe en hall i plastduk som lett kan monteres og demonteres høst og vinter. Dersom bruken av skateparken kan foregå hele året vil f.eks Grenland folkehøgskole som den første og eneste i Norge kunne tilby skateboarding som eget fag – garantert populært og med stor søkning! Kanskje vil det ved Porsgrunn videregående skole kunne etableres et “skateboardgymnas” “Skatebyen” Porsgrunn vil kunne bidra til å sikre Porsgrunn en levende utvikling.

Bjørn-Erik Kristiansen, Porsgrunn Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**