Det blir ikke utekontor i Vuku!

– Jeg har aldri hatt noen tro på at et utekontor i Vuku et par dager i uka, er noen god løsning, uttaler Brita Kleven Thorsvik. I formannskapet den 27.01 stilte hun spørsmål til ordføreren om hvor saken om utekontor står, og om det blir legetilbud i Vuku etter 1. mai når legetjenesten privatiseres i kommunen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Da saken om privatisering ble behandlet i kommunestyret i august ønsket Venstre at det skulle gjøres et unntak i Vuku og at legene som jobbet der ikke skulle privatiseres, men at driften der skulle videreføres som i dag. Flertallet derimot, gikk inn for at det i stedet skulle forhandles med legene om utekontor minst 2 dager i uka.

På spørsmålet i formannskapet i dag svarte rådmann at det var lagt ned mye arbeid i saken og vært forhandlinger med legene for å få til dette. Vi kan ikke pålegge legene hvor de skal ha sin praksis, så vi har ikke nådd fram med løsning på utekontor. En lege vil ha ukentlige møter med hjemmetjenesten i Vuku i forhold til oppfølging der. Sak til kommunestyret blir i februar eller mars.

-Jeg har forståelse for at ingen leger ønsker å være alene lege i Vuku et par dager i uka, når arbeidsplassen ellers er på et legesenter i sentrum, sier venstrerepresentanten. Da jeg uttalte at en slik ordning som flertallet gikk for, var det samme som å legge ned Vuku legesenter, ble jeg kritisert for å si at utekontor betydde nedleggelse. Nå ser det dessverre ut som at min spådom blir rett. Jeg tror nok at det er mange som er skuffet over sine politikere om resultatet blir slik, både av velgerne til AP og SP, sier hun til slutt.

Saken skal til kommunestyret igjen i februar eller mars, men det er vel svært sannsynlig at kroken settes på døra fra 1. mai, og pasientene som har brukt Vuku legesenter må til sentrum når de har behov for legetjenester.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**