Få fart på planene om Vennebyen!

– Kommunen må få opp farten og legge til rette for en fornøyelsespark basert på den animerte serien om Vennebyen, sier gruppeleder i Venstres bystyregruppe og nestleder i komitè for kultur, idrett og næring, Hans-Carl Tveit.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Åsane

Foto: Internett

– I 2010 ble Bergen kommunes etablererpris tildelt CreaCon Entertainment AS for utvikling av Vennebykonseptet. Åsanebuen Carl Christian Hamre har gjennom politiapen, brannelefanten og ambulansebjørnen, satt Bergen på kartet.

Bergen har mange serverdigheter, men mangler en fullverdig opplevelsespark. Helt siden 80-tallet har det vært arbeidet med å få etablert en slik park i Åsane rettet mot barnefamilier. Dette vil styrke Bergen som reisemål og gi et mer komplett opplevelsestilbud i Bergen. En opplevelsespark basert på Vennebyen er midt i blinken etter som dette er et konsept utviklet lokalt av en bergenser, sier Tveit.

– En lokal investor er nå intressert i å bidra til realisering av en opplevelsespark i Åsane basert på Vennebyen i samarbeid med Hamre. Nå er det viktig at kommunen i kommuneplansammenheng legger til rette for dette. Jeg har flere ganger tatt dette opp med byrådet og lagt vekk på at det er viktig at kommune aktivt tar del i denne saken og sørger for at denne glimmrende idèen ikke glipper mellom hendene våre avslutter Tveit.

For ytterligere kommentarer, kontakt Hans-Carl Tveit på tlf: 91 55 98 16.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**