Venstre for framtida

-Venstres satsing på skole og kunnskap, småbedrifter og lokalt initiativ, sosialt ansvar og et miljømessig bærekraftig samfunn er en plattform som passer et moderne samfunn, skriver lokallagsledere Austgard og inviterer Venstre-sympatisører til årsmøtet torsdag.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Jeg har de siste årene fått muligheten til å engasjere meg i lokale og nasjonale saker gjennom tillitsverv i Venstre og deltakelse i kommunestyret. Jeg føler at Venstres satsing på skole og kunnskap, småbedrifter og lokalt initiativ, sosialt ansvar og et miljømessig bærekraftig samfunn er en plattform som passer et moderne samfunn. Venstre vil at kommunene skal være det sterkeste forvaltningsnivået. Vi er derfor skeptisk til den reduksjon av muligheter for deltakelse i det politiske arbeidet som et flertall i Målselv kommunestyre nylig har lagt opp til.

I Målselv kommune har Venstre vært opptatt av at det skal være et godt samspill mellom politisk og administrativt nivå, en målrettet og kostnadseffektiv tjenesteproduksjon, gode barnehager, en god skole og skolestruktur, en god helse- og omsorgstjeneste. Vi har sett det som viktig å ivareta lokal kultur og verdsette det frivillige arbeidet som blir gjort i lag og foreninger. Vi vil tilrettelegge for lokal næringsvirksomhet og næringsutvikling og se til at offentlige arbeidsplasser som naturlig hører til i Målselv blir etablert her. Vi vil sikre Hærens tilstedeværelse og se til at Bardufoss flystasjon utvikles som Forsvarets hovedbase for helikoptervirksomhet. I arbeidet med å sikre den ønskede bosetningsstrukturen ønsker vi å jobbe for brua Karlstad-Gullhav. I alle politiske prosesser tilstreber vi åpenhet i motsetning til hva som skjer i de lukkede rom. Rekruttering og kompetanseoppbygging av lærere og helse og omsorgsarbeidere vil være en prioritert oppgave for Venstre. Samhandlingsreformen innenfor helse og omsorg med en ny Helse- og omsorgslov og Folkehelselov gir kommunen flere og større oppgaver og dette må vi både politisk og administrativt forberede oss på.

Samarbeid med andre partier er nyttig, og Venstres sentrumsposisjon muliggjør samarbeid til flere partier. Det viktigste er tross alt å få til gode løsninger for samfunnsfelleskapet, for dem som utfører samfunnstjenester og for dem som skaper verdier og grunnlag for velferd. Venstre mener at skattepolitikken skal belønne og fremme positiv atferd ved at man beskatter miljøbelastende virksomhet og forbruk, mens man på den andre siden gir lavere arbeidsskatt og tar bort formueskatten. Dette vil gi den enkelte flere valg muligheter og stimulere til at penger tilbakeføres til egen virksomhet og knoppskyting.

Hvis du ønsker å være med på å videreføre Venstres politikk og verdigrunnlag i Målselv kommune og nasjonalt, er du velkommen til Venstres møte på Kommunehuset. Målselv Venstre har åpent årsmøte og nominasjonsmøte torsdag, 20. jan klokken 1900.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**