Venstre ønsket utvidet LAR-tilbud

Flertallet i kommunalstyret for levekår vil ikke godta heroin som en del av LAR-behandlingen for tunge narkomane. Venstre støtter på sin side flertallstinnstilingen fra utvalget Thorvald Stoltenberg har ledet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Per Thorbjørnsen

Foto: Frode Kleppe

— Det finnes 11.000 sprøytenarkomane i landet. Nesten halvparten av disse er ikke med i LAR-systemet, og blant dem som er med i LAR, vil det trolig være noen hundre i Norge som ikke får tilstrekkelig verdig behandling med Metadon og Subutex, sier Venstres Per A. Thorbjørnsen til Rogalands Avis. Han sloss i levekårsstyret sammen med partifelle Gry Sørensen for at LAR i større grad skal hjelpe brukerne.
Norge topper alle negative statistikker i forhold til overdosedødsfall blant sprøytenarkomane.

sprøyte

Foto: sxc.hu

Skuespiller Kristoffer Joner har engasjert seg sterkt i saken: — Dette handler om mennesker som er så trykket ned som mulig er. For meg handler det om verdighet og skadereduksjon for disse. Samtidig forstår jeg politikerne. De er ofre for skremsler gjennom mange år. I tillegg er helsevesen og fengselsdriften bygget opp slikt. Det lar seg ikke snu fort, men det kommer. Om 10—15 år vil politikerne, også i Stavanger, se tilbake på dette og være flaue, sier Joner i følge Rogalands Avis, les mer her >>

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**