Oppgradering av Urheia viktig for Risør

Risør Venstre vedtok. sammen med de øvrige borgerlige partiene i bystyret å frede Urheia mot fremtidig utbygging, og det var et viktig signal til innbyggerne i Risør om at det ikke på noen måte er snakk om å etablere boligområder i dette unike sentrumsnære friområdet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

 Nytt toalett er oppført ved Barbulibassenget

Nytt toalett er oppført ved Barbulibassenget
Foto: Jan Einar Henriksen

Vi synes det var underlig at vedtaket ikke ble enstemmig, men lever samtidig godt med at det var de borgerlige partiene som sikret området mot fremtidig utbygging. Om fredning blir det endelige resultat eller om det blir en varig servitutt som sikrer Urheia som friluftsområde gjenstår å se, og må sees i sammenheng med fremtidig sikring og utvikling av det tidligere militære området rundt radaren.

Betydelige midler
I 2010 budsjettet fremmet Venstre sammen med de øvrige borgerlige partiene forslag om å bevilge 200.000 kroner til toalett ved Barbulibassenget og lysløype langs rundløypa i Urheia. Nå er toalettet på plass og det er midler (ca 91.000 kroner) igjen, og det er nok til å sette opp en ekstra lys langs Barbulibassenget som del av lysløypa.

For 2011 budsjettet fremmet Venstre sammen med de øvrige borgerlige partiene forslag om å bevilge ytterligere 500.000 kroner for å øke bruksverdien i Urheia. 350.000 kroner ble bevilget til å ferdigstille lysløypa med LED lys langs rundløypa, og 150.000 krner ble bevilget til å oppgradere stranden og brygge langs demningen i Barbulibassenget, akebakke fra vanntårn og ned Barbulia, og sist men ikke minst at det skal kjøpes inn og utplasseres utendørs treningsaparat.

 Unikt område med militærhistorie

Unikt område med militærhistorie
Foto: Jan Einar Henriksen

Radarområdet
Når det fra militært hold nå signaliserer at de ønsker å tilbakeføre det resterende militære området til Risør Kommune er det viktig at det lages en fremtidsrettet bruksplan hvor friluftsinteressene og de kulturelle interessene fremhever hverandre på en positiv måte. Risør Venstre mener Urheia har potensiale til å bli et svært positivt prosjekt også for Risør som reiselivsdestinasjon, og de tiltak som allerede er vedtatt er med på å øke bruksverdien for både fastboende og besøkende.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**