Et grønt og urbant fylke

Utkastet til nytt fylkesvalgprogram for Akershus Venstre for 2011-2015 er klart, og sendes nå ut på høring. Vi ønsker å utvikle fylket til å bli mer urbant rundt kollektivknutepunktene, og samtidig ivareta miljøet på en god måte, sier Ola G. Strømme, leder av programkomiteen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

 Ola G. Strømme har ledet arbeidet med programforslaget.

Ola G. Strømme har ledet arbeidet med programforslaget.
Foto: Tonje Hurum

– Vi står overfor store utfordringer i Akershus i den kommende perioden. Det største grepet vi ønsker å ta i den kommende perioden, er å legge til rette for den store befolkningsveksten som kommer. Vi ønsker å utvikle fylket til å bli mer urbant rundt kollektivknutepunktene, og samtidig ivareta miljøet på en god måte. Vi ser også behovet for en betydelig utvikling av kollektivtilbudet i fylket – det skal være enkelt og billig for folk å reise kollektivt, sier Ola G. Strømme, leder av programkomiteen.

Fra programmet:
“Akershus fylke skal være et fylke der folk har frihet og mulighet til å skape sin egen vei til det gode liv, men der vi sammen tar ansvar for miljøet og klimapåvirkningen.

Vi vil at Akershus skal utvikle seg til et fylke med flere regionsentre, der innbyggerne skal kunne finne alle vesentlige tjenestetilbud, utdanningstilbud og jobbmuligheter. Om man ønsker å pendle til andre steder, for eksempel for å jobbe, skal det finnes et godt offentlig transporttilbud slik at behovet for miljøbelastende biltrafikk kan reduseres til det aller nødvendigste.”

Hva mener du er viktig?

Kom med innspill! Vi vil gjerne ha tilbakemeldinger på programutkastet. Venstremedlemmer og i Akershus oppfordres derfor til å komme med innspill. Se hvordan man setter opp endringsforslag til programmet her.

Endringsforslag til programmet sendes til Ola G. Strømme, komiteens leder på [email protected], med kopi til Akershus Venstre på [email protected]. Programmet skal behandles og vedtas på Akershus Venstres årsmøte 12. – 13. februar.

Last ned hele programmet som pdf. Vær obs. på at dette kun er et forslag. Det er ikke gjeldende før det er behandlet av årsmøtet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**