Fikk flertall for flere fergeruter

Venstre fikk støtte for sitt forslag om flere fergeruter i Indre Oslofjord. – Vi må satse på kollektivtrafikken også til vanns, sier Guro Fjellanger.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Alle partiene i Oslo bystyret støttet Venstres forslag om å utrede flere rutealternativer for fergene i Indre Oslofjord. Blant de strekningene som nå blir vurdert er blant annet:
• Ferge til Huk på Bygdøy
• Helårsdrift på fergen til Bygdøynes og Dronningen
• Ferge til Hvervenbukta og Ingierstrand sommerstid
• Ferge til Fornebu

Guro Fjellanger

Foto: Reidar Lerdal

– Venstre er glad for å ha fått bystyret med oss på at fjorden i større grad bør tas i bruk som samferdselsåre. Riktig lagt opp vil økt bruk av ferger i indre Oslofjord kunne være et bidrag i forhold til å avlaste det øvrige transportnettet, sier Guro Fjellanger.

Hun viser til at badesteder som Huk, Hvervenbukta og Ingierstrand er belastet med stor biltrafikk og mangel på parkeringsplasser i sommersesongen. Også ellers i året kan flytting av transportbelastningen fra vei til vann være med på å avlaste veinettet for biltrafikk.

Helårsferge fra Bygdøy og Fornebu
– Nesoddferga er et populært transportmiddel, og vi håper å få på plass tilsvarende gode tilbud fra Bygdøy og Fornebu, sier Fjellanger.

Bystyret har også gått inn for å oppmuntre til bruk av mer miljøvennlige drivstoffkilder som hydrogen og elektrisitet i fremtidens ferger.

– Det er viktig at vi er langt fremme i bruk av miljøteknologi i alle deler av kollektivtrafikken, sier Guro Fjellanger.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**