Feiret Aung San Suu Kyi

Burmesisk kulturgruppe i Kristiansund inviterte lørdag til feiring av løslatelsen av Aung San Suu Kyi fra husarrest. Alle politikerne i bystyret var invitert til å komme med en hilsen, og fem av partiene stilte opp. Venstre var tilstede, representert ved Ragnhild Helseth.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Hvert år har Burmesisk kulturgruppe hatt en markering på Aung San Suu Kyi sin fødselsdag med krav om hennes løslatelse. Denne gang ble dagen lagt til desember, dagen etter at Nobels fredspris for 2010 var delt ut. Det ble et poeng i flere av hilsningene.

Ragnhild Helseth sa blant annet i sin hilsen at den måten som Aung San Suu Kyi holder sine taler, den beskrivelse hun gir av sin egen situasjon i Burma nå, og det håp hun har for en demokratisk utvikling av Burma, den er gitt i en form og med en tilstedeværelse av ro og forsoning som gjør at vi lytter, vi hører alvoret bak budskapet. Det gjør at hun når frem med sine synspunkt, også til makthaverne.

I anledning feiringen mottok burmeserne i Kristiansund en hilsen direkte fra Aung San Suu Kyi sendt om morgenen samme dag. Denne ble avspilt og oversatt til engelsk under møtet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**