Kastanjene kan reddes

Mister sjelen. All ære til Bygdøy allè aksjonen og Treets venner som inviterte til folkemøte. Engasjementet var stort for å redde kastanjetrærne i Bydøy allè.Det er nå bare konkrete hastetiltak som kan forhindre at en av Oslo mest markante boulevarder blir redusert til en pregløs og forurenset gjennomkjøringsgate

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Mister sjelen. All ære til Bygdøy allè aksjonen og Treets venner som inviterte til folkemøte. Engasjementet var stort for å redde kastanjetrærne i Bydøy allè.Det er nå bare konkrete hastetiltak som kan forhindre at en av Oslo mest markante boulevarder blir redusert til en pregløs og forurenset gjennomkjøringsgate.Disse tiltakene er:

1.Stopp saltingen
Byråd for miljø og samferdsel, Jøran Kallemyr (FrP) har lovet å be Samferdselsetaten om å finne alternativer til salting. Han må bruke sin myndighet til å stoppe saltingen slik et enstemmig bydelsutvalg i Frogner bydel har bedt om.

2.Begrens gjennomgangstrafikken
Byrådet må være villig til å omdirigere utenbysbussene,iverksette fartsbegrensinger og overlate mer av gateløpet til gående og syklende.

3. Gjør kastanjetrærne mer robuste
Det må gjennomføres ekstraordinære vedlikeholdstiltak på de kastanjetrærne det fortsatt er liv lage for ved at de sikres nok luft,jord og vann. Ny- planting må skje med store trær og det må vurderes å blande tresortene i en overgangsperiode hvis det er slik at den varslede bakterien som dreper hestekastanjer når Norge. Byrådet må ta høyde for at det kommer ekstra penger i budsjettet for 2011 som er øremerket vedlikehold og skjøtsel av trær med prioritet til kastanjetrærne i Bygdøy allè.

Representanten for Riksantivaren kunne på folkemøte fortelle at han med hensvisning til Kulturminneloven har fredet fire alleer i Norge. Bygdøy allè vurderes ikke å være en åpenbar fredningssak. Det kan den fort bli hvis byrådet nå ikke viser handlekraft.

Anne-Lise Bergenheim
leder i Frogner Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**