Eivind Brenna på topp i Oppland Venstre

Nominasjonsmøtet i Oppland Venstre ga sin støtte til nominasjonskomiteens innstilling. Eivind Brenna fra Vestre Slidre og Sanna Sarromaa fra Lillehammer får dermed fornyet tillit fra lokallagene til å fortsette i fylkestinget.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Nominasjonskomiteens leder, Bjørg S. Lien, presenterte innstillingen og ga sterkt uttrykk for at Oppland Venstre nå skal jobbe hardt foran valget og sikre at også Ketil Kjenseth får fast plass i fylkestinget etter fylkesvalget 2011.

Eivind Brenna

Foto: Venstre

Oppland Venstre har satt sammen en liste med masse kompetanse. Begge toppkandidatene, Eivind Brenna fra Vestre Slidre og Sanna Sarromaa fra Lillehammer, fikk ny tillitt. Gjennomsnittsalder for de 10 første kandidatene er 42 år.

Sanna Sarromaa

Foto: Privat

Førstekandidat Eivind Brenna mener at Oppland fylkeskommune trenger en tydeligere politisk ledelse. – Dagens ledelse oppfører seg som en videreføring av den administrative ledelse, sier Brenna. Fylkeskommunens framtid forutsetter at man skaper ny politikk og løsninger som betyr mer for innbyggerne. Oppland bør være ledende på forvaltning av, og utvikling av verneområder i næringssammenheng. Man bør ha en tydeligere politikk for reiselivsutvikling i Norges viktigste reiselivsfylke. Fylkeskommunen må styrke sin ambisjon når det gjelder utbygging av Gjøvikbanen, dobbeltspor til Lillehammer og høyhastighetstog.

Ketil Kjenseth

Foto: Venstre

Et flerkulturelt samfunn fungerer først når vi tar integreringen på alvor. Det kan diskuteres hvor mange flyktninger og asylsøkere vi skal ta imot hvert år, men det bør ikke være noen diskusjon om at vi må lykkes med integreringen. – Frivillige lag og organisasjoner må få støtte for å gjøre en jobb i integreringsarbeidet, mener Eivind Brenna.

Brenna mener det er på tide å omorganisere det politiske arbeidet i fylkeskommunen der man etter valget i sterkere grad tar i bruk kompetansen som ligger i hele fylkestinget. Ikke slik som nå der man utdefinerer hvem som ikke skal være med flertallskonstellasjonen i 4-årsperioden. Fylkeskommunen trenger markante politikere for både skole, kultur og kulturarv. – Oppland Venstre ønsker å tydeliggjøre fylkeskommunens rolle som utviklingsaktør, avslutter Eivind Brenna.

Se hele lista her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**