Møte om eldreomsorg

Kristiansand Venstre arrangerte i dag møte om eldreomsorg.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Møtet ble holdt på Kongens senter, og Leif Emanuelsen, som er leder for Kongens Senter og Kristiansand Kulturrullator og vår egen Jan Kenneth Stavenes, som er enhetsleder i Kristiansand Kommune, kom med innspill og synspunkter. Seniorsaken var også tilstede med to representanter.

Målet med møtet var å lære om situasjonen for eldre i Kristiansand. Leif Emanuelsen hadde en flott film om Kulturrullatoren og poengterte at det viktigste i eldreomsorgen er å gi trygghet -de pleietrengdende og syke må føle seg trygge. Han fikk også frem behovet for å fylle hverdagen og stimulere de eldre – og viste til den gode mottakelsen Kulturrullatoren har fått.

Jan Kenneth Stavenes

Foto: Jan Kløvstad

Jan Kenneth Stavenes ga en oversikt over hvordan kommunens tilbud til pleietrengdende er organisert -med alt fra hjemmehjelp og servicekontor til sykehjem. Kristiansand kommune er flinke til å finne løsninger for pleietrengende, og vi har få “korridorpasienter” som blir værende for lenge på sykehuset og det er få på venteliste til sykehjemsplass. Kommunens målsetning er at i de tilfeller der det ikke finnes sykehjemsplass, vil man få tilbud om heldøgns hjemmehjelp eller annen fullgod oppfølging -enten i stedet for sykehjem eller i påvente av sykehjemsplass.

Møtet var også enige om at eldrebølgen medfører utfordringer -men også mange muligheter. Eldre mennesker holder seg friske og sunne lenger, og det er mange som har mye å bidra med på alle nivåer. Skal vi møte utfordringen med en større andel godt voksne medborgere må vi lete etter løsninger der ressursene som finnes i denne gruppen tas i bruk.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**