Bybanemøte i kveld

I kveld arrangeres det folkemøte om bybaneprosjektet på Sandnes Kulturhus mellom 18-20.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Bybanen er Nord-Jærens hittil største prosjekt for infrastruktur for samferdsel. Første byggetrinn av bybanen vil gå mellom Stavanger, Sandnes og Sola inkludert flyplassen og er planlagt fullført i 2018.

Informasjonsmøtene arrangeres i forbindelse med at planprogrammet for kommunedelplanen for bybane er ute på høring fram til 29. november.

Planen er én av totalt tre planer, på et overordnet nivå, som i sum dekker hele det første byggetrinnet for bybanen mellom Stavanger, Sandnes og Sola.

«Formålet med denne kommunedelplanen er å tilrettelegge for etablering av bybane mellom sentrum i Stavanger og Sandnes. Arbeidet skal munne ut i en anbefaling av plassering av holdeplasser og traseer som da vil bli grunnlag for videre regulerings- og detaljplaner. Planprogrammet skal skissere mål, forutsetninger og utredningsbehov for planarbeidet,» skriver Sandnes kommune på sine nettsider.

Venstre er for bybane på lokalt, regionalt og nasjonalt nivå. Det var Venstre som i sist regjering fikk på plass bybanen i Bergen. Venstre nasjonalt har også gått inn som første parti med støtte til bybanen på Nord-Jæren.

Fra Sandnes Venstre vil iallefall Alexander Sjursæther delta.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**