Venstre vil ha en skole for fremtiden

“Venstre vil ha bedre lærere, et utdanningstilbud som er tilpasset hver enkelt elev og god kontakt mellom skolen og lokalsamfunnet. Dette kan du være med på i valget neste år. Om du vil,” skriver Venstres Per Magnus Finnanger Sandsmark i dette leserbrevet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Pc, data, klasserom, elev, skole

Foto: Microsoft

Stadig flere dropper ut av videregående skole. Stadig flere elever har problemer med å lese, skrive og regne skikkelig. Likevel velger flertallspartiene i fylkestinget, med Arbeiderpartiet i spissen, å prioritere frukt og kortsiktig økonomisk tenkning framfor kunnskap og mangfold i skolen.

I Østfold fylkeskommune har bananer blitt prioritert framfor å etter- og videreutdanne lærere og ledere og en større politisk stab har blitt prioritert framfor å opprettholde et bredt utdanningstilbud i hele fylket. Nøkkelen til bedre undervisning er bedre lærere. Da må vi ha gode ledere som motiverer og støtter opp om lærerne og vi må gi lærerne jevnlig faglig og pedagogisk påfyll gjennom etter- og videreutdanning. Et bredt tilbud er nødvendig for at flere skal kunne fullføre videregående opplæring. Elever som ikke får velge sin egen vei, kan enten komme til å bruke lenger tid eller aldri fullføre utdanningen sin. Det er vesentlig dyrere at store deler av ungdomskullene ikke får utdanning og jobb enn at man gir dem gode lærere og plass på de linjene de vil gå.

Rett skal være rett. Arbeiderpartiet har også gjort noen riktige grep. Det å etablere egne utdanningsprogrammer for realfag og forskning og internasjonal utdanning (IB) var svært fornuftige grep, i tråd med Venstres ønsker for skolen. Venstre ønsker flere slike spesialtilbud som løfter de flinkeste elevene og sikrer at de beste lærerkreftene blir værende i videregående skole.

Venstre vil ha bedre lærere, et utdanningstilbud som er tilpasset hver enkelt elev og god kontakt mellom skolen og lokalsamfunnet. Dette kan du være med på i valget neste år. Om du vil.

Per Magnus Finnanger Sandsmark
Leder, Østfold Unge Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**