Melby kritiserer Giskes Rockheim-åpning

Riksrevisjonens rapport påpeker at Giskes åpning av Rockheim like før valget i 2009, var kritikkverdig bruk av offentlige midler. Guri Melby, sentralstyremedlem og bystyrerepresentant for Venstre, sier seg enig, og mener at det neppe hadde blitt noen åpning hvis det ikke var like før et valg.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Guri Melby

Foto: Cathrine D. Hagen

– For Trond Giske var det klart en fordel at arrangementet ble holdt før valget, og at han selv fikk markert Rckheim, selv om det ikke var ferdig, sa Guri Melby til Adresseavisen i går. Riksrevisjonens rapport viser at åpningsfesten i august i 2009, ett år før museet stod ferdig, kostet over 2 millioner kroner, og at Kulturdepartementet betalte for 940 000 kr. av dette. De påpeker at departementet ikke har greid å sannsynliggjøre hvorfor det var nødvendig å bruke disse pengene nå, og de har heller ikke vist konkret hva pengene har blitt brukt til.

Dagens oppslag om at MiST følte seg presset til å gjennomføre nøkkeloverleveringen i fjor selv om Rockheim ikke hadde budsjett til et slikt arrangement, underbygger kritikken fra Melby.

Guri Melby uttalte i tillegg: – Det er surt å se at i kultursektoren, der små summer utgjør mye, kunne denne millionen vært brukt til mye annet.

Riksrevisjonens rapport kan du lese her. Rockheim er omtalt bl. a. på side 190.

Les mer om saken i Adresseavisen her og her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**