Behov for 2 nye fartsdumper i Hågåslia avvist av PNM-utvalget

Kenneth Gjesdal fikk med seg Marianne Øverland (Ap) og Hogne Skjerpe (H) på følgende forslag “PNM-utvalget i Lund ønsker at det anlegges to nye fartshumper i Hågåslia.”
Forslaget falt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Kenneth Gjesdal

Foto: Knut-Inge Johnsen

Denne veien er en fylkeskommunal vei, og de må nødvendigvis ikke ta hensyn til hva PNM-utvalget har vedtatt.

KrF avholdt nylig et åpent møte om trafikksikkerhet. Det virker nesten som de sov under dette møtet for ved første anledning til å leve opp til temaet valgte de den minst trafikksikre løsningen. I tillegg gav Berit Erfjord, under PNM-møtet, uttrykk for at hun var bekymret for de myke trafikantene, men fulgt ikke opp, hun stemte med flertallet.

Flertallet i utvalget (KrF, Sp og FrP) tok ikke advarslene på alvor, og mente at følgende vedtak bør være godt nok for området:

PNM-073/10 Vedtak:
1. Anlegg av fartshumper utsettes. De vurderes i planarbeidet når gang-/sykkelsti utarbeides.

2. Lund kommune anmoder alternativt Statens Vegvesen om å vurdere andre tiltak enn nye fartshumper i Hågåslia, f. eks. gjennomkjøringsforbud med unntak for traktorer og mopeder som det ikke er ønskelig å forflytte ut på E-39. Dette for å ivareta både "myke" trafikanter og landbruksinteresser i området.

3. Det vises for øvrig til avtale i forbindelse med diskusjon om fartshumper i Sletteveien (jfr. brev fra Thunheim og Sirnes).

4. Lund kommune ber Rogaland fylkeskommune prioritere omlegging av fv. 3 i retning E-39, slik at attraktiviteten som snarvei og gjennomkjøringsvei til/fra Hovsherad fjernes. Dermed sikres også de "myke" trafikantene fra Moen mot trafikk i tilknytning til industriområdet.

5. Det utarbeides så snart som mulig generelle retningslinjer for behandling og anlegging av fartshumper.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**