Bredbånd til Børsgrenda og Heir-Munkeby

Levanger kommune bevilget onsdag en halv million kroner til utbygging av bredbånd i Børsgrenda og strekningen Heir-Munkeby. Venstres Einar Vandvik spurte ordføreren om hvordan han ville bidra til stabil bredbåndsdekningen i Børsgrenda i oktober 2009.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Einar Vandvik

Foto: Levanger kommune

-Tilknytning til bredbånd er en forutsetning for å fungere i dagens samfunn, sier Vandvik. Daglige gjøremål som betaling av regninger, bestilling av billetter til kulturelle gjøremål er bare noe av det som krever en tilstrekkelig og god dekning av bredbånd. Mange arbeidstakere har også hjemmekontor som krever god bredbåndsdekning.

I følge opplysninger Levanger kommunes IT-avdeling sitter med er bredbåndsdekningen dårlig i Okkenhaug, Munkeby, Børsgrenda, deler av Ekne mot Frosta, rundt Hoklingen og på deler av Ytterøy. Andre områder kan komme i tillegg.

-Han mener bevilgningen på en halv million kroner kommer som bestilt. -Vi i området rundt Borgsåsen er fortsatt usikker på framdrifta i saken og hvor det blir av rør og kabel. På grunn av hensyn til drifta på gårdene ønsker vi at nedlegging av rør skal foregå utenom vekstsesongen og vi mener det derfor nå haster med å få satt i gang arbeidet, mener Einar Vandvik i Levanger Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**