Utsett anleggsstart i Hardanger

Venstre har foreslått å utsette anleggsstart for luftspennet i Hardanger.
Samme krav er blitt fremmet av ordførerne i Hardanger og av aksjonsgruppen Bevar Hardanger, men kravet avvises av regjeringen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Begrunnelsen regjeringen oppgir for å si nei til utsatt anleggstart i Hardanger er ikke troverdig. Regjeringen undergraver samtidig troverdigheten til de nye utredningene.

Ola Elvestuen

Foto: Rebekka Borsch

– Hensynet til den verdifulle naturen i Hardanger, den massive motstanden mot luftspennet og at sjøkabel skal utredes tilsier at Riis-Johansen burde kunne gå med på en midlertidig utsettelse av anleggsstart, sier Venstres nestleder Ola Elvestuen.

– Det er en logisk brist av dimensjoner når regjeringen gir grønt lys for anleggsstart og samtidig hevder at vedtaket om en uavhengig vurdering av sjøkabel er reellt. Når regjeringen ikke vil utsette anleggsstart, undergraver den troverdigheten til de nye utredningene , mener Elvestuen.

– Dersom regjeringen mener alvor med sjøkabelutredningen, må en i neste omgang også være innstilt på å si ja til sjøkabel. Det vil i så fall uløse full konsesjonsrunde som minimum vil ta 3- 4 år. Med andre ord har man minst like lang tid på seg til å bygge et luftspenn, for ikke å si lenger med tanke på at man kan jobbe parallelt med sjøkabelleggingen, fortsetter Elvestuen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**