Fullstendig feil om lokalpolitikere

Arvid Skage beskylder i et leserinnlegg politikerne i Røyken kommune for å være dyre i drift og mest opptatt av å tjene penger gjennom politiske verv. Innlegget hans er så full av påstander som mangler rot i virkeligheten at det ikke kan stå ubesvart.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Rebekka Borsch

Rebekka Borsch
Foto: Morten Golimo

I avisen VG kunne man den 8. oktober lese at Røyken er landets mest effektive kommune når det gjelder hvor mye penger som brukes på administrasjon. Politikerne i Røyken gjør med andre ord en god jobb.De har bevisst kuttet i administrasjonen for å verne tjenestene til befolkningen. Dessuten er Røyken Norges 24. “billigste” kommune med blikk på hvor mange kroner som brukes per innbygger på politikerne selv.

Statistikken taler sitt klare språk: Arvid Skage tar helt og holdent feil.

Trist med politikerforakt
Men det som er det egentlig triste med innlegget hans, er politikerforakten som skimter gjennom. Skage mer enn antyder at lokalpolitikerne i kommunen vår er tvilsomme personer som er ute etter å berike seg på fellesskapets regning. Dette er tøffe og feilaktige påstander som jeg tilbakeviser på det sterkeste.

Hvis Skage hadde sett nærmere på hva lokalpolitikere driver med til daglig, hadde han kanskje tenkt seg om. "Lokalpolitikere" er engasjerte kvinner og menn som legger ned mye frivillig arbeid i lokalsamfunnet, ofte to-tre kvelder i uken. De bruker fritiden sin på å jobbe for andre menneskers og samfunnets anliggender. Og det gjør de ikke for pengenes skyld, men fordi de ønsker å gjøre en innsats. Demokratiet vårt er helt avhengig av at noen påtar seg dette ansvaret.

Ikke fritt vilt

Selvsagt skal politisk arbeid alltid granskes nøye, og misbruk av posisjon og makt skal bekjempes. Men det er ikke ensbetydende med at politikere er fritt vilt som skal tåle enhver form for angrep basert på grunnløse påstander.

Rebekka Borsch, leder Røyken Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**