Vil på Fylkestinget i 2011

Ivar Bergundhaugen fra Kristiansand hadde ikke anledning til å møte på presentasjonsmøtet, men fikk tillatelse til å presentere seg og sin politikk i brevs form. Les hva han skriver

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Jeg nærmer meg 37 år, har samboer og to barn på 12 år. Jeg har flyttet mye rundt i hele Norge fra Lakselv til Kristiansand, men har vel hatt ihvertfall det meste av oppveksten på Østlandet (hovedsaklig fordelt mellom Hedmark og Oslo). I 2006 flyttet jeg til Kristiansand, og fra 2007 har jeg vært medlem av Kristiansand Venstre der jeg nå er nestleder. I tillegg er jeg også leder for opplæringsutvalget i Agder Venstre.
Jeg har utdanning og yrkeserfaring innen både salg/markedsføring, byggebransjen og mer til, men har endt opp som offiser av yrke og jobber for tiden som stabsoffiser ved Luftforsvarets utdanningsinspektorat.
Samferdsel og miljø er utvilsomt de sakene jeg brenner mest for. Som bosatt et lite stykke utenfor bykjernen og ukependler med tog mellom sør- og østlandet, ser jeg både utfordringer og potensiale innen kollektivtrafikken, og har meninger om både denne og biltrafikken. Trafikkulykker, veistandard, bompenger, et tilgjengelig busstilbud og trafikkavvikling både i regionen og i byene er områder med sammensatte problemstillinger i seg og uten kjappe og enkle løsninger, men er klart områder hvor jeg ønsker å bidra.
Videre er det energifeltet innen miljøpolitikken som opptar meg aller mest, det være seg hvordan vi nytter energien vi har og hvordan vi skal holde oss med energi i fremtiden. Energisparing og fornybar energi er her nøkkelord for mine hovedinteressefelt.
Selv om samferdsel og miljø er hvor jeg oftest vender mine tanker, er også andre tradisjonelle Venstrefoki som næringspolitikk og utdanning viktige for meg. I tillegg til arbeidet med å realisere ett Agder og en reform i kommunestrukturen som gir sterkere regioner i bedre stand til å ivareta og tjenestegi sine innbyggere enn tilfellet er i dag. Dette for å beholde demokratisk styring over felter som i dag av nødvendighet og knapphet på ressurser utvikler seg til å flyttes over i interkommunale selskaper og samarbeid.
Jeg har aldri før vært folkevalgt, og vil således måtte gjennom en læringsprosess, men er motivert for oppgaven og stiller meg til disposisjon for å settes på hvilken som helst plass på listen venstres medlemmer måtte ønske å ha meg.

mvh
Ivar Bergundhaugen

Ivar Bergundhaugen

Foto: E.Pedersen

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**