Vil på Fylkestinget i 2011

Anne Margrethe Larsen presenterte seg og sin politikk for nominasjonskomiteen 8.september. Les hva hun kom inn på ved denne anledningen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Anne Margrethe Larsen er fra Flekkefjord.
Hun er 60 år, gift, har tre barn og fire barnebarn og er sykepleier med mye etter- og videreutdannelse. Nå jobber hun som adjunkt på Lister videregående skole. Hun har vært medlem i Venstre siden 1995, av ideologiske grunner, ikke minst dette at Venstre setter enkeltmennesket høyere enn systemene.
Hun har vært fylkesleder i Vest-Agder Venstre i to perioder, sitter nå i styret for Agder Venstre og har erfaring fra fylkestinget da vårt medlem døde. I 2004 stilte hun som kandidat til Stortingsvalget for Venstre, selv om ingen på det tidspunktet hadde noen tro på at Venstre ville få en representant inn fra Vest-Agder, men Anne Margrethe mente det var viktig å påta seg den jobben for Venstre. Og da var gleden stor på valgnatten i 2005: Venstre i Vest-Agder fikk en på Stortinget og Anne Margrethe var fire år i Oslo. Valgnederlaget i 2009 var bittert, men sånn er politikken, den går opp og ned.
Anne Margrethe er opptatt av helsepolitikk, og har god erfaring som tillitsvalgt som sykepleier. Hun legger stor vekt på enkeltmennesket, og er opptatt av miljø, et vidt begrep som også innbefatter trafikksikkerhet (lys i tunnel for eksempel), togsatsing, kystberedskap og vindkraft.
Skole er viktig både for Venstre og for fylkespolitikken, og Anne Margrethe er opptatt av drop-outs i videregående, samt fravær i skolen generelt. Et felles Agder har hun jobbet for lenge og nevner blant annet at på Stortinget jobber politikerne fra Aust- og Vest-Agder sammen i Agderbenken. Blir fylkene våre slått sammen, sparer vi penger som vi blant annet kan bruke i videregående skole, understreker Anne Margrethe.
Selv om Anne Margrethe blei skuffet over at hun ikke fikk en periode til på Stortinget, har hun ikke mistet gløden for politiske arbeid, og stiller seg derfor til rådighet for Venstre igjen. Et klart mål for fylket vårt må være at vi beholder de to representantene vi har i fylkestinget, og det krever hardt arbeid, teamarbeid og god dialog med kommunene. Viktig å holde fast på den røde tråden: kommune, fylket, Storting.
Til slutt ramser Anne Margrethe opp viktige saker: ett Agder, alternativ og miljørettet samferdsel, bussmetroen i Kristiansand, tog, levekår på Agder, ikke minst kvinners plass på Sørlandet, videregående skole, fylkeskommunen og næring.

Under: Anne Margrethe helt til høyre

Kandidatene til Fylkestinget

Foto: E.Pedersen

Referat: Åse Rostvåg

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**